jesli dzis cena za 30d to jakies ~3k a za tydzien po cashbacku 40d bedzie po ~3,5k to trzeba bedzie watek wykasowac![]()
jesli dzis cena za 30d to jakies ~3k a za tydzien po cashbacku 40d bedzie po ~3,5k to trzeba bedzie watek wykasowac![]()
To nie watek o 30d tylko watek o kupowaniu aparatu.
Wlasnie przesledzilem watek o 40d i na ten czas poczekam jeszcze tydzien zanim sie zdecyduje na 40d.
Wiem jedno ze nie ma juz sensu ogladac sie na stany zawsze. Ponioslem tylko koszta. skoro okazuje sie ze sprzet za tyle pieniedzy w ilus procentach moze byc fabrycznie niedostrojony. nie mam ochoty wysylac go do stanow zeby uslyszec ze jest ok. wtedy znow musialbym wyslac. za te trzy stowy oplace bilety lotnicze do polski , odwiedze srvis canona, rodzine i jeszcze pare fotek pstrykne.
chcialbym uslyszec opinie posiadaczy 40d ktorzy znaja tez 30d na zasadzie:
Warto bylo kupic 40d/ lepiej bylo zostac przy 30d
Mialem 30stke, teraz mam 40d. Liveview nawet przydatna sprawa, robie zdjecia z poziomu podlogi i teraz nie musze walic na slepo, do tego dosc fajnie jest ta funkcja rozwiazana. Af z tamronem 17-50 chodzi lepiej, tzn czesciej trafia w trudnych warunkach, z 50mm 1.8 juz o dziwo (chyba, bo moze zaczyna sie juz rozpadac :f) gorzej. Menu na plus, wyswietlacz calkiem fajny(nie mam porowniana z nowymi nikonami), 2 histogramy piekna sprawa. Kasowanie plikow mnie troche irytuje ale to kwestia przyzwyczajenia. Wizjer wg mnie o wiele lepszy, iso caly czas, parametry na lcd. Jestem zadowolony, dlugo mozna by wymieniac ale wiekszosc rzeczy ktore mnie w 30d irytowaly juz nie ma. O jakosci zdjec sie nie wypowiadam bo odbitki robie na max 20x30, roznicy wiekszej nie widze. No moze awb mniej sie myli.
To znowu ja.
Musze naprawde chciec to robic skoro nie zrezygnowalem.
Co do shopdigitalcorp.com Napisze jeszcze o tym kiedys (jezeli wogole odzyskam kase, bo jest z tym problem)
Nadal pragnalem fotografowac wiec zebralem znow kaske, dowiedzialem sie ze 40D jest alternatywa dla 30D, poczytalem, pojechalem odwiedzic rodzine w Polsce.
Podzielilem sie swoim pomyslem i uslyszalem "tyle pieniedzy na aparat... odzyskaj najpierw..."
Zaparlem sie i odwiedzilem www.cyfrowe.pl
Ceny ok, obsluga przez telefon ok i sklep w moim rodzinnym miescie.
Nie wytrzymalem, Szybka wizyta w kantorze wymiana i zamowienie zlozone.
Przesylka dotarla do Irlandii w 5 dni Kurierem Masterlink.
Sledzilem jej droge przez internet.
I od 22 Listopada MAM NOWEGO "Canon EOS 40D" wraz z Sigma 17-70 jak w podpisie.
Ciesze sie niezmiernie.
Nadal Bede staral sie odzyskac pieniadze ze stanow i przeznaczyc je na lampe Lensy i inne dodatki.
Na razie potrzebuje Plecak.
Prosze o zmiane nazwy watku na " Nowy Aparat Droga do wyboru 40D"
Odradzam tez wszystkim zadawanie sie z firma shopdigitalcorp.com . Po pierwsze sa nieprofesjonalni daleko i nie dbaja o klientow + cala reszta ktora za tym idzie. Przykladowo potrafia sie rozlaczac kiedy im sie chce lub pol dnia nikt nie odbiera jak rowniez wypieraja siew rzeczy ktore sami wczesniej mowili, czyli klamia i oczukuja.
Do tego dochodza moje prywatne odczucia.![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez amesab ; 01-12-2007 o 16:23