Czekam na wieści - doszedł?
Czekam na wieści - doszedł?
nie bal sie bo nie posiadal poprzedniego modelu ktorym mogl poplynac wiec to nie argument![]()
wg mnie przesiadanie sie z 30D na 40D ma sens kiedy czlowiek jest zmuszony do wymiany aparatu, tak samo jak bez sensu bylo sie przesiadac z kilku kilkunasto miesiecznego 20D na 30D. jesli juz schodzic z 30 to na cos zdecydowanie lepszego, jak piatka czy jedynki, bo przeciez to bardzo dobry aparat ktorym da sie robic swietne zdjecia, o ile sie potrafi![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
oj przepraszam skipper, ja sie przesiadlem z kilkunastomiesiecznego 20D na 30D tylko dla wiekszego LCD - foce krajobrazy i chce byc "w terenie " swiadom czy zdjecia sa ostre itp. Dlatego tylko glownie, picture style tez sie przydaja, nawet jak sie foci w rawie bo wtedy nei trzeba az tyle suwakow ustawiac![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
1/ jak na początek wysoko postawiona poprzeczka. ale twój wybór, twoje pieniądze.
2/ http://fotografuj.pl/Article/Test_Sa...karty_CF/id/96
3/ a na to pytanie powinieneś sam sobie odpowiedzieć.
nie potrzebuje dwoch body, drugie jest jeszcze w posiadania ale wystawione na ebayu
vitez, na 40D sie nie przesiadenie podoba mi sie ten aparat heh
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
hehe, czepiasz sie![]()
![]()
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Witam ponownie !
Po przerwie (wykorzystanej przez was na dyskusje ) Kolejny update.
Zamowilem na poczatku wrzesnia karte extreme IV 8Gb z Wielkiej Brytani.
Przesylka w ciagu dwoch dni dotarla do mnie i jestem szczesliwym posiadaczem karty.
Cena: 108 € z przesylka do Irlandii.
Na tym koncza sie dobre wiadomosci.
Teraz o Aparacie
Firma w ktorej zakupilem Aparat: http://shopdigitalcorp.com/
Sklep na Ebay http://stores.ebay.com/DigitalCorp
i wazne: Nie kupujcie tam !!!!!
Dlaczego?
1. Pieniadze przelalem przez bank w jeden dzien i otrzymali je 14 Sierpnia.
2. Nie otrzymalem potwierdzenia wiec zadzwonilem.
(Tu uwaga. Nie chce powtarzac tego za kazdym razem wiec mozecie czytac to przed kazdym punktem. Mimo ze dzwonilem w godzinach ich urzedowania, czasem po 10 razy dziennie, czesto ktos odbieral po 2-5 dni. Az ciezko mi w to uwierzyc kiedy to pisze. Wielokrotnie tez po spedzeniu 20 min na telefonie zostalem poprostu rozlaczony. Osoba odpowiedzialna za wysylke do krajow poza USA - Pan Anthony Costellano najczesciej byla nieobecna i nikt nie mogl mi pomoc.)
3. Pierwszy raz otrzymalem informacje ze aparat zostal wyslany 16 sierpnia i powinien dotrzec w ciagu tygodnia. PIEKNIE!-pomyslalem. Wiedzialem ze myslenie bez praktyki szkodzi i sie nie pomylilem. Aparatu ani widu ani slychu. w miedzyczasie czesc strony tej firmy pokazywala Expired wiec sie przejalem i znow zaczalem myslec.
4. Do teraz otrzymalem 4 rozne daty na temat wyslania tego aparatu.
5. przy okazji jednej z rozmow pan Anthony (Support manager) zapewnil mnie ze aparat na 100% (czytaj na bank) dotrze przed moimi urodzinami (12 wrzesnia).Znow pobujalem w oblokach jak to zwiedzajac Irlandie z rodzina bede mogl sie pochwalic pieknymi fotkami z Klifow Mocheru i zamkow wszechobecnych tutaj. Owszem Klify byly , zamki byly, Piekne widoki przyrody i moj wierny SE K800i oraz Kompakt olimpusa mojej blizniaczki.
6.Duzo nastepnych prob kontaktu rozmow, rozlaczen i w koncu otrzymalem List( 21 wrzesnia). Lubie listy wiec go otworzylem. Informacje ze musze zaplacic 410 € za paczke czekajaca w Dublinie o wartosci 2600$.
Zadzwonilem , otrzymalem telefon do urzedu i juz mialem zaplacic....... kiedy policzylem ze paczke moge miec juz za tydzien w cenie okolo w sumie 2400€ u siebie z firmy ktora nigdy nie zapewni mi dobrego supportu w razie gwarancji (W usa ocz.).
7. Hmmmm pomyslalem. Nie chce miec nic wspolnego z ta firma. Wakacje minely. Nie dotrzymali terminu. Nie wiem tak naprawde co znajde w srodku. Zaufania do firmy mam zero. REZYGNUJE.
Mam 2 tygodnie na odebranie paczki.
8. Zadzwonilem do nich (30 razy), ostatni raz wczoraj. (polecam ten sposob wszystkim uczacym sie angielskiego- te same zdania na okraglo- kazdy przyswoi). Trzymalem sie lini ze przesylka nie dotarla na czas mimo zapewnien 100%owych, slyszalem juz 4 inne terminy wysylki,w sumie juz was nie lubie, nie ufam, chce zrezygnowac, prosze o instrukcje.
Porozmawialem z 5oma osobami (pamietajmy ze darmowe numery poza stanami juz nie sa darmowe), w koncu ku mojemu zdziwieniu uslyszalem ze cala kwota w ciagu 7-10 dni wroci na moje konto a paczki mam poprostu nie odbierac.
Pomyslalem -"Nie mysl!!"
Zapytalem o nazwisko pani i numer wewnetrzny.Otrzymalem je. Poprosilem o potwierdzenie przez Email(Nie otrzymalem - Zadzwonie jeszcze raz)
9. Podsumowujac:
Wylozylem sie na firmie.
Przegralem bitwe, troche kasy i sporo nadziei i nerwow.
Nie mam oczywiscie nadziei ze termin zostanie dotrzymany.
Mam za to czas zeby sprawe aparatu przemyslec ponownie.
10. Tym razem zwroce sie do profesionalistow w zamawianiu Canonow.
Drodzy forumowicze na poczatku watku opisalem co zamawiam.
Poszukuje taniego sklepu w europie ( Bardzo chetnie w Polsce)
Dajcie znac, pomozcie mi znalezc nowego 30D + ex580 II + 17-55 IS USM
(Swoja droga uwazam ze miedzynarodowa gwarancja powinna byc standardem)
Mam do wydania 2000€ i chce TYLKO canona (bez Sigm czy tamronow)
Chetnie zamowie tez torbe moze filtry(ale niekoniecznie)
Mysle tez o 40D (ale niekoniecznie)
Czekam na odpowiedz.