Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: S3IS problem z trybem sportowym

michau
    Guest

Domyślnie S3IS problem z trybem sportowym

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Wiem że to nieładnie zaczynać swoją "działalność" na nowym forum od pytania o radę, ale mam pilny problem i chciałbym prosić bardziej doświadczonych kolegów i koleżanki o opinię. W późniejszym czasie nadrobię jakimś ciekawszym tematem - obiecuję.
    Problem, o którego rozwiązanie Was proszę jest następujący: w moim canonie S3IS fotki zrobione w trybie "sport", nawet w największym słońcu mają potężne szumy a w info o zdjęciu widnieje informacja że fotka została zrobiona z maxymalnym ISO, o ile się nie mylę to w tym trybie aparat sam dobiera sobie czułość i w pełnym słońcu nie powinna być ona ustawiona na maxa, dodam że wcześniej miałem A95 i tego problemu nie było, i teraz pojawiają się pytania: czy ten typ tak ma? czy ja czegoś nie umiem ustawić? czy ewidentnie coś padło?

z góry dzięki za odpowiedzi

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

dziwne ale myśle że jak tryb sport to on dobiera duże iso aby był krótki czas w tym tygodniu kuzyn przyjedzie z s3is to potestuje i dopisze odp. nara

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pierwszy raz od ponad roku włączyłem tryby "sport" i "auto", z pobieżnego porównania wydaje mi się że "sport" działa identycznie jak "auto" z HI ISO.
    S3 IS

michau
    Guest

Domyślnie

dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, narazie zbyt wiele z nich nie da się wywnioskować, ale mam coraz większe wątpliwości czy te megaszumy to normalka... zauważyłem jeszcze jedną rzecz: podczas robienia fotki w tym trybie nie pojawia mi się obraz kontrolny, ale może tak ma być?
    coś czuję że przestanę się tym przejmować i ustawię sobie coś ala tryb "sport" we własnych ustawieniach

Uprawnienia umieszczania postów