Nie chodzi o to, że w instrukcji pisze jak się robi panoramy, ale o odpowiedź na pytanie autora wątku, jak zablokować parametry ekspozycji dla wielu ujęć. I tutaj chyba z pomocą przychodzi czytanie instrukcji (ze zrozumieniem oczywiście).
Nie chodzi o to, że w instrukcji pisze jak się robi panoramy, ale o odpowiedź na pytanie autora wątku, jak zablokować parametry ekspozycji dla wielu ujęć. I tutaj chyba z pomocą przychodzi czytanie instrukcji (ze zrozumieniem oczywiście).
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Ponieważ to wątek, który zacząłem z nieudana panoramą to poniżej ta sama (+ 2 dodatkowe) troche bardziej udane bo złożone w innym programie. Co oczywiście nie znaczy, że dobre. Teraz zrobiłbym te ujęcia inaczej (kadr i ustawienia). Niestety trochę daleko aby sie poprawić (w tym konkretnym miejscu).
1.
2.
3.
Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.
ładne, no i góry .. tam się oddycha
Teraz to ostatnie zdjęcie wrzuć w gimpa i zrób coś takiegohttp://www.maniooo.pl/ndfilter.php
i pokaż rezultaty
Góry to moja pasja. Narazie penetruje Tatry, ale mam nadzieje, że kiedyś zawitam w te wyższe![]()
ps. zajrzyj do posta wyżej ... dodałem tam ciekawy link
Powyższe panoramy były tylko złożone i trochę wyostrzone. NIc więcej nie robiłem. Pobawie się nimi w weekend.