Powyższe panoramy były tylko złożone i trochę wyostrzone. NIc więcej nie robiłem. Pobawie się nimi w weekend.
Powyższe panoramy były tylko złożone i trochę wyostrzone. NIc więcej nie robiłem. Pobawie się nimi w weekend.
Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.
wielkie dzieki zaraz lece wyprobowac wszystkie wasze porady pozdrawiam
Polecam PTAssembler, rewelacyjne ma mozliwosci a i w automacie robi bardzo dobre panoramki. Trzeba sie tylko troche nameczyc z instalacja. Z tego co pamietam (bo instalowalem juz dosc dawno) to Panorama Tools to darmowy soft a PTAssembler to nakladka na niego, udostepniajaca GUI i zbierajaca wiekszosc funkcji w jedno miesjce. Niestety chyba platna.
na temat programow do panoram mamy kilka tematów w dziale 'software'
http://canon-board.info/search.php?q...=1&titleonly=1
http://canon-board.info/search.php?q...=1&titleonly=1
więc jeśli można prosić, to tutaj w "technice" nie róbmy zamieszania z programami, lecz skupmy się na ustawieniach aparatu, użyciu statywu, problemach paralaksy, itp.
raz jeszcze wielkie dzieki i jeszcze jedno pytanie do uzytkownikow canona 40D odnosnie blokowania ekspozycji, czy poprzez nacisniecie przycisku oznaczonego symbolem * w prawym gornym rogu od strony wyswietlacza blokujemy ekspozycje? i czy patrzac przez obiektyw bedzie widac ze ekspozycja zostala zablokowana? przeczytalem instrukcje i jesli dobrze zrozumialem to powinien pojawic sie znaczek gwiazdki w lewym dolnym rogu wyswietlacza ktory mowi na ze ekspozycja zostala zablokowana, niestety u mnie nic takiego sie nie pojawia, a moze sie myle ?
aparat ustawiony jest na tryb manualny M
tak myślałem...
to się teraz się zastanów co chcesz zrobić? zablokować ekspozycję w trybie manualnym
przecież masz ustawiony czas i przysłonę; nie zmienią się one automatycznie, więc co chcesz blokować...![]()
Blokady używa się w trybach z automatyką ekspozycji, czyli P, Av, Tv, itd.
Kurde, powinni ludziom poodbierać te skomputeryzowane aparaty, dać każdemu na początek Zenita lub jaką inną Prakticę i by towarzystwo uruchomiło ten procesor, co siedzi pomiędzy uszami!
heh kurcze wielkie dzieki szczerze powiedziawszy nawet nie przyszlo mi do glowy ze to moze byc takie banalne pewnie dlatego sie nie zorientowalem raz jeszcze wielkie dzieki pozdrawiam
Dobrze, że mamy na forum Forumowiczów z doświadczeniem, którzy zawsze bezinteresownie z cierpliwością pomogą :-D ..