Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Fotografia ślubna - workflow i obróbka zdjęć

Mieszany widok

Domyślnie

Picasa do segregacji i wstępnej obróbki (jest po prostu szybki) - przecież to że jest darmowy nie dyskwalifikuje go jako przeglądarki czy prostego edytora
    Wyprostowanie zdjęcia PS8 czy Picasa - da rózne efekty ?

Co do Rawów to przecież oprogramowanie aparatu robi przecież konwersję do jpg
    Są jakieś przesłanki żeby twierdzić że w nieskomplikowanych warunkach oświetleniowych RAWshoter zrobi to lepiej niż soft Canona 30D ?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gjozwiak Zobacz posta

Co do Rawów to przecież oprogramowanie aparatu robi przecież konwersję do jpg
    Są jakieś przesłanki żeby twierdzić że w nieskomplikowanych warunkach oświetleniowych RAWshoter zrobi to lepiej niż soft Canona 30D ?
    Są ogromne przesłanki by robić konwersję czymś dobrym. Ja akurat RawShootera nie polecam. Odkąd mam Capture One to w końcu zdjęcia naturalnie wyglądają.
    Firmowy soft Canona nie jest zły, ale jednak jest troszkę ograniczony. Dobry konwerter ma duży wpływ na jakość zdjęć.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Są ogromne przesłanki by robić konwersję czymś dobrym. Ja akurat RawShootera nie polecam. Odkąd mam Capture One to w końcu zdjęcia naturalnie wyglądają.
    Firmowy soft Canona nie jest zły, ale jednak jest troszkę ograniczony. Dobry konwerter ma duży wpływ na jakość zdjęć.
    rawshuter jedynie do przegladania RAW i wywalania tych do bani. W porownaniu z takim C1Pro rawshoter to demon predkosci. Dopiero po czystce obrobka w czyms innym

roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Uprawnienia umieszczania postów