Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Fotografia ślubna - workflow i obróbka zdjęć

Widok wątkowy

Domyślnie

Wreszcie bratnia dusza :-)
    oprócz prostowania i przycinania fajnie działa cała masa innych funkcji (wiem wszystkie można z powodzeniem zrobić w PS czy innym stworze ale trzykrotnie większym nakładem czasu i trochę lepszym efektem)
    korekcja jest nieinwazyjna - zapisywana na kopii zdjęcia
    jest prosta edycja grupowa
    proste tagowanie zdjęć
    A wszystko za darmo i w ekspresowym tempie w porównaniu do innych programów - np lightrooma
    Czyta także Rawy (co prawda pokazuje je kijowato - w niedoświetleniu o 2 -3 działki ale do rawów jest przecież co innego )
    Na dodatek fajny sposób współpracy z galeriami google w necie
    Ogólnie dobry sposób na sortowanie i prostą obróbkę jpegów oraz ich katalogowaniem na dysku - moim zdaniem oczywiście
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Witam

Przepraszam że nie na temat ale przeglądając internet spotkałem się z takim zjawiskiem:
    http://www.dxo.com/en/photo/dxo_optics_pro
    program DxO Optics Pro

Moje pytanie: czy ktoś ma ten program, ewentulanie ktoś go testował. Szczerze mówiąc mam ten program i przypadł mi do gustu - ma wiele możliwości..... ale nie porównywałem go do innych więc ciężko mi ocenić jego wady i zalety.

Pozdrawiam

Wygląda bardzo ciekawie - wracając jeszcze do poprzedniego postu takie narzędzia jak powyższe oraz prostsze jak Picasa są potrzebne
    - wiem że PS w rękach wprawnego PS_Mana to potrafi - może nawet w podobnym czasie
    Ale analogicznie patrząc przecież kiedyś wywołanie filmu i zrobienie odbitek zlecaliśmy także maszynie a można było przecież walczyć w ciemniach z temperaturami czasami i chemikaliami by uzyskać podobny a po latach doświadczeń zbliżony do maszyny efekt
    Uważam, że czasami warto zlecić coś programowi, który poprzez dobrze zrobiony automat wykona za nas dużo pracy
    Ostatnio edytowane przez gjozwiak ; 19-08-2007 o 08:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów