Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Zwiększenie ogniskowej Sigma 70-300 DG (nie APO)

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuszp Zobacz posta
    A do 350D ten 10/1000 uda sie wepnąć? Gdzieś czytałem, że lampa blyskowa przeszkadza?
    Dobre pytanie :-)

ale wygląda na to, że problemy są tylko z 500
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...62d0b17368e4b0
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuszp Zobacz posta
    Witajcie.
    Posiadam Sigme 70-300 1.4-5.6 DG - niestety nie APO. Przeczytalem juz tutaj sporo watkow, ale nie znalazlem odpowiedzi czym ten obiektyw mozna wydluzyc do okolo 600-800mm ? Potrzebuje czasami zrobic duze zblizenia oddalonych przedmiotow o okolo 300-800metrow i ogniskowa 300mm mi nie wystarcza. Konwerter KENKO 2x lub 3x nie bedzie ponoć z tym obiektywem dzialal. Co poradzicie?
    Używam czasem 300 f4 IS L z Kenko2x ale starszym nie digital.Autofokus działa normalnie bez zaklejania styków[jest taki trick]Zdjecia w pelni akceptowalne.[W exifie pokazuje 300mm]Czy ciemno?W kazdym z posiadanych obiektywów czasami używam przysłony f8.po to jest.Oczywiscie głównie statyw.:-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja swego czasu używałem 75-300 z tc soligora 1.7x i było zupełnie przyzwoice. Nawet AF czasem działał . Także do sporadycznego użycia konwerter można podłączyć do takiego ciemnego szkła.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów