Strona 7 z 68 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    edit: dodam jeszcze z czystej uprzejmosci iz nim napiszesz ze uzywasz go od wielu lat iWork 08 wszedl do sprzedazy niecale 2 tyg temu...
    Ależ oczywiście, że wiem, iż iWork '08 ma dwa tygodnie. Specjalnie się posługuję tą wersją, ponieważ przed nią iWork nie posiadał arkusza kalkulacyjnego, w związku z tym jak dla mnie nie kwalifikował się do miana pakietu biurowego.

Od wersji '08 iWork dorównał w ilości programów _najuboższej_ wersji Office'a (a i tak: (1) nie licze OneNote i (2) jeszcze i tak można dyskutować nad funkcjonalnością poszczególnych programów).

I dodam jeszcze, że szczerze ubolewam, iż Office nie ma znaczącej konkurencji, bo może wtedy w końcu by musiał stanieć...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Pytanie tylko, czy to jest bezpieczne?
    Pod MacOS nie wiem, ale na Ubuntu używałem i działało stabilnie.
    Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 16-08-2007 o 12:41 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Od wersji '08 iWork dorównał w ilości programów _najuboższej_ wersji Office'a (a i tak: (1) nie licze OneNote i (2) jeszcze i tak można dyskutować nad funkcjonalnością poszczególnych programów).
    Wszystkie inne potrzebne programy zawarte sa w systemie wiec iWork+OS X przewyzsza Offica jesli chodzi o wygode i funkcjonalnosc :-)
    Jedyny minus iWorka to taki, ze nie ma Asystenta Spinacza

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Wszystkie inne potrzebne programy zawarte sa w systemie wiec iWork+OS X przewyzsza Offica jesli chodzi o wygode i funkcjonalnosc :-)
    Taaa... a Panda 4x4 przewyższa Range Rovera, przecież jest bardziej wygodna a jaka funkcjonalna, a przy tym mniej pali no przecież i to i to ma napęd 4x4...

Jedyny minus iWorka to taki, ze nie ma Asystenta Spinacza
    No wyobraź sobie, że w Office 2007 usunęli asystenta, nad czym osobiście ubolewam, bo piesek na ekranie biegał mi od, ho, ho, jakiś 10ciu lat... albo i lepiej

No dobra, ale koniec tego, w sumie i tak Was nie przekonam a Office'a nie sprzedaję...

I nawet nie napisałem, że iWork jest zły, po prostu twierdzenie, że jest lepszy i bardziej funkcjonalny od Office'a to bzdura. iWork jest przeznaczony do użytku domowego i co najwyżej SOHO, więc zakres funkcjonalny w porównaniu z Office'm ma dość drastycznie ograniczony.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

iWork jest przeznaczony do użytku domowego i co najwyżej SOHO, więc zakres funkcjonalny w porównaniu z Office'm ma dość drastycznie ograniczony.
    Otoz to, oba programy sa przeznaczone na troche inny rynek. iWork na rynku korporacyjnym by sie raczej nie sprawdzil. Uzywam iWork i rozne wersje Office (w tym najnowsza 2007 w pracy - jasny gwint, ile czasu mi zajelo zeby sie nauczyc obslugi tych nowych menu). iWork jest swietny do wielu rzeczy.

Keynote jest wg mnie wyraznie lepszy od PowerPointa. Pod praktycznie kazdym wzgledem.

Pages nie jest lepsze od Worda. Tak ogolnie. Word ma wiele zaawansowanych funkcji, ktorych w Pages brak.

Numbers nie uzywalem zbyt dlugo ale wiem, ze ma mniej funkcji arytmetycznych niz Excel co oczywiscie nie kazdemu bedzie przeszkadzalo. Natomiast zrobienie dobrze wygladajacej strony z arkuszem kalkulacyjnym, wbudowana grafika, zdjeciami, itp w Numbers zajmuje duuuzo mniej czasu niz rzezbienie tego w Excelu. Do "malych" zastosowan Numbers jest swietne a do powaznych zastosowan to i tak nikt nie bedzie uzywal ani Numbers ani Excela tylko np. Origin (pod Windows) i KaleidaGraph (pod MacOSX).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Tia, tylko wiekszosc uzytykownikow PC w ogole nie slyszala o macach
    Śmiem twierdzić, że to nie jest wina PC and MS... To po pierwsze. A po wtóre na rynku było swego czasu sporo empetrójek, a iPod zamiótł je jak chciał (a pewnie i pani Halinka wzięła jeden na córki). No i te 100 mln ipodowców na pewno otarło się się o makówki przy okazji zakupu iPoda. I pewnie cześć z nich zachwycona iPodem pomyślała, że może do iTunes dokupić iMaca czy inne jabłko.
    A jednak - jak widać po statystykach - niekoniecznie...

Poza tym Panowie - luzik...

PS
    Ponoć ma wyjść MacBook Pro 12'' widescreen... - czekam.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-08-2007 o 00:39
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Taaa... a Panda 4x4 przewyższa Range Rovera, przecież jest bardziej wygodna a jaka funkcjonalna, a przy tym mniej pali no przecież i to i to ma napęd 4x4...

I nawet nie napisałem, że iWork jest zły, po prostu twierdzenie, że jest lepszy i bardziej funkcjonalny od Office'a to bzdura. iWork jest przeznaczony do użytku domowego i co najwyżej SOHO, więc zakres funkcjonalny w porównaniu z Office'm ma dość drastycznie ograniczony.
    dalej podtrzymuje pytanie... pracowales na iWork 08 czy teoretyzujesz mowiac o czym o czym jedynie slyszales?

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ponoć ma wyjść MacBook Pro 12'' widescreen... - czekam.
    jesli to prawda i wyjdzie w ciagu najblizszych kilku miesiecy to ktos umrze... :-x
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

dalej podtrzymuje pytanie... pracowales na iWork 08 czy teoretyzujesz mowiac o czym o czym jedynie slyszales?
    Nie, nie pracowałem na iWork, przepraszam, ale do pracy zwykłem używać profesjonalnych narzędzi, tego wymagają ode mnie moi klienci Tak, testowałem iWork, niezbyt mnie zachwycił swoją funkcjonalnością.

Poza tym, używam kilku aplikacji Office'a których odpowiedników po prostu nie ma w iWork. W związku z tym, zadam pytanie, czy używałeś kiedyś Visio, Project'a lub Access'a czy tylko teoretyzujesz, pisząc o czymś, o czym jedynie słyszałeś?
    Ostatnio edytowane przez tmaciak ; 17-08-2007 o 00:11 Powód: Literówka...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Nie, nie pracowałem na iWork, przepraszam, ale do pracy zwykłem używać profesjonalnych narzędzi, tego wymagają ode mnie moi klienci Tak, testowałem iWork, niezbyt mnie zachwycił swoją funkcjonalnością.

Poza tym, używam kilku aplikacji Office'a których odpowiedników po prostu nie ma w iWork. W związku z tym, zadam pytanie, czy używałeś kiedyś Visio, Project'a lub Access'a czy tylko teoretyzujesz, pisząc o czymś, o czym jedynie słyszałeś?
    i tu sie mozesz zdziwic poza visio ktory mi nigdy nie byl potrzebny uzywalem powyzszych i project tak se wypadal a access z calym szacunkiem, ale softem profesjonalnym nie jest... ok ma spore mozliwosci, nie przecze i w samym iWorku nie ma odpowiednika (tyle ze jest taki soft aczkolwiek porownywalismy to w zakresie word, exel, paint, bo tak to mozna w nieskonczonosc ciagnac dodajac jakis dodatkow byle tylko cos udowodnic za wszelka cene), niemniej jednak nosi w sobie grzech pierworodny wszystkich produktow MS.... jest przekombinowany przez co ma tendencje do wywalania sie stad nazywanie dodatkow do podstawowego pakietu Office softem dla profesjonalistow jest nazwijmy to " naduzyciem semantycznym"
    popracuj na iWork wtedy bedzie mozna sie scierac merytorycznie, bo ja jak juz nadmienilem pracuje na jednym i drugim, stad wiem na ile mozna to porownywac...
    powiedz mi ze musisz obslugowac "macra" wtedy sie z Toba zgodze gdyz numbers "marc" jak na razie nie obsluguje wiec nie ma podstaw do scierania sie co lepiej uzywac przy koniecznosci pracowania na macrach, ale co do latwosci obslugi, intuicyjnosci, keynote(leje painta na glowe pod kazdym wzgledem) czy numbers sa zdecydowanie lepsze i tu nie ma dwoch zdan...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jak sie czlowiekowi wpaja od mlodosci, ze nic poza windowsem nie istnieje to pozniej tak te % wygladaja. Tylko swaidomi uzytkowinicy decyduja sie na maka/linuxa/czy cos tam niewindowsowego.
    W stanach w sklepach maki stoja calkiem blisko piecow. Nikt nikomu nic nie wpaja (w szkolach maja maki, ludzie tu i tam tez). Reklam jakie to maki sa cool i niezawodne na kazdym kanale calkiem sporo, ipodami otapetowane cale miasto. A nadal na tutejszym rynku maja nedzne 5%.

Tutaj to raczej wina Apple, ze popularnosc maja taka a nie inna, a nie jakies wpajanie ludziom tego czy tamtego. W Polsce to jeszcze mozna usprawiedliwiac sie, ze nie mozna bylo tego nigdzie kupic. Ale w USA wolny rynek przeciez jest i dostepnosc obu produktow jest bardzo dobra. Wymysili sobie ze beda mieli monopol (ze wszystkimi tego skutkami, glownie cenowymi) i widac jak na tym wyszli. Jak by nie ipody to by juz nie bylo apple

Praca biurowa to nie tylko office, excell i power point. Tyle to w domu wystarczy rachunki podliczyc i glupie zdjecia wkleic kolegom.

Bez odpowiednika Accesa iWork to tylko zabawka. Do powaznych zastosowan sie nie nadaje. To byla tez jedna z najwiekszych wad wytykanych nie tak dawno w OO. Takie dodatki jak Visio czy Project tez sa regularnie wykorzystywane i istotne w wielu firmach. To, ze tam w iWorku jakies bajery maja, ktorych moze w Office brakuje, nadal nie powoduje ze moga sie liczyc. Brak im podstawowych narzedzi. Nikt normalny sie nie przesiadzie jak ma cale gigabajty plikow accesa, visio, projecta czy publishera.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

jesli to prawda i wyjdzie w ciagu najblizszych kilku miesiecy to ktos umrze... :-x
    Spoko - MacFani czekają na nią od lutego 2006... (prawie jak na D300/D3) - ale tak sobie myślę, że zmienili go w locie, żeby na wejściu miał najnowsze bajery: SSD - tak z 64GB, oczywiście LED-y zamiast świetlówki no i... Wireless USB :-D

Będzie jeszcze w tym roku jakaś MacImpreza?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    W stanach w sklepach maki stoja calkiem blisko piecow. [...] Tutaj cos to raczej wina Apple ze popularnosc maja taka a nie inna a nie jakies wpajanie ludziom tego czy tamtego.
    Takie właśnie też odniosłem wrażenie - może ma to coś wspólnego z grami?
    A to plotka dla Skippera - 0.7'' grubości. Pewnie znów będą gadać, że jakaś tam nagrywarka się nie mieści
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-08-2007 o 01:29 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 7 z 68 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów