-
Początki nałogu
Mac Mini 2,53 Ghz + NEC czy iMac 27'' i5 ?
Mam dylemat. Co byscie na moim miejscu wybrali. Komp ma sluzyc glownie do obrobki zdjec (z Canona 30D) w Lightroom'ie, czasem zabawy z Photoshopem a jeszcze rzadziej z 3D. Wolalbym cos na platformie Mac OS X ale wybor jest problematyczny.
Otoz do wyboru mam Mac Mini najwyzszy model z prockiem 2,53 GHz, 4GB Ram, dysk 320 GB ale wlasnie ma 5400rpm co mnie najbardziej martwi + np. monitor Nec Multisync 2490WUXi2 to wyjdzie okolo 6500zl. czy moze iMac 27 cali z prockiem C2D lub i5 i tam juz jest dysk 7200rpm. bol w tym ze te monitory w tych najnowszych macach sa troche do bani i czasami po tygodniu trzeba oddawac do serwisu ze wzgledu na zolte plamy badz wypalone pixele i to jest podobno czesty problem, przynajmniej tak czytalem na forum, dlatego tym sie najbardziej martwie w iMacach. dlatego o wiele lepszym wyjsciem jest kupienie osobnego monitora. ciekawi mnie jeszcze fakt ile max cali mozna podpiac do tego Mac Mini wydaje mi sie ze 24 cale powinien obsluzyc. Niestety gdyby Mac Mini mial dysk 7200rpm to bralbym w ciemno chyba ze ta roznica w wydajnosci na Mac OSX jest niezauwazalna w co watpie. Prosze o jakies sugestie.
Uprawnienia umieszczania postów