Pokaż wyniki od 631 do 640 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie chodzi tylko o szeroki gamut - NEC ma w ofercie również 2190UXi oraz 2490WUXi o normalnym gamucie, który w przypadku odbitek z minilabu jest wystarczający. Są to jednak monitory pozwalające się precyzyjniej skalibrować, oraz posiadające elektroniczną kompensację równomierności podświetlenia, więc w stosunku do zwykłych paneli Apple oferują lepszą jakość wyświetlanego obrazu, a o wielkim onaniźmie ciężko tutaj mówić, bo za podobną kasę dostajemy sprzęt lepszej klasy.

Co zaś do szerokiego gamutu, to w przypadku wydruków z dobrych drukarek pigmentowych może być przydatny. Osobiście używam 2190UXi, ale testowałem ostatnio szerokogamutowy 2690WUXi2 i uzyskałem wyraźnie lepszą zgodność wizualną obrazu z wydrukiem testowym z mojego Epsona Stylusa Pro 7880, którego najbardziej wysycone barwy mocno wykraczają poza sRGB. Podobna historia będzie z Canonami iPFx000/x100, HPkami Z3100/3200, oraz najnowszymi Epsonami x900 (oczywiście w przypadku zdjęć o intensywnych barwach, przy zdjęciach o stonowanych kolorach czy B&W jest to bez znaczenia).
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 16-09-2009 o 12:42

Uprawnienia umieszczania postów