Cytat Zamieszczone przez Maku70
Pewnie Muflon się nie wyspał albo cudowny IE płata mu figle z kodowaniem
Patrz post #381 i nie tylko Kiedyś ktoś mi na forum tłumaczył że z jakiegoś konkretnego Safari tak musi być i basta I rzeczywiście, jest paru użytkowników, którym to non stop wyskakuje.

A IE... zdziwiłbyś się, ale mam, pod Wine całkiem ładnie nadaje się do testowania stron pod kątem cross-browser

Cytat Zamieszczone przez Maku70
To tylko UNIX
O, a tu będę walczył do upadłego. To taki UNIX jak (któraś tam) Winda jest POSIX. Czyli "looks like a duck and quacks like a duck, has to be a duck".

No dobra, przesadzam ale jakiś czas temu miałem wątpliwą przyjemność uruchomienia i dostosowania XServe w 100% unixowej sieci - NISy, NFSy, automounter, wszystko używane dość ostro (czytaj: w innym niż podstawowy zakresie) no ogólnie cała dobroć Solarisa/Linuxa (tak, wiem, Linux is not Unix ;-)), wykorzystana na maksa ku pożytkowi userów i spokojowi admina. Wszystko co się tylko da jest w MacOSie zrobione "po swojemu". Chcesz współpracować? spoko, ale na naszych warunkach: NFS z failoverem? zapomnij - a ściślej - albo wywal go w ogóle, bo system Cię zakrzyczy, albo napisz wrapperek który przerobi mapy w locie tak, żeby (padnij)MacOS(powstań) nie zauważył i wsadzisz go jakoś na crona. Zmienne w automounterze? Tak, jak se napiszesz wrapperek (...). A konfiguracja jakiegokolwiek trochę bardziej skomplikowanego sposobu drukowania kończyła się albo na interfejsie CUPSa na http://localhost/ (ha, chociaż to zostawili), albo ręcznym grzebaniu w plikach. I ogólnie tego typu kwiatki. D*pa nie UNIX

Żeby nie było: IMHO na biurko dla "człowieka" Mac jest super i zdaję sobie w 100% sprawę, że to ja mam dziwne przyzwyczajenia i dlatego mi nie pasuje (ba, wręcz żałuję, że jakoś nie mogę się do niego przekonać). Ale tego UNIXa to nie odpuszczę