Strona 4 z 68 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Decyduj sie na macbooka - nie bedziesz zalowal jak juz sie przyzwyczaisz do OS X, choc to latwo przyjdzie. Natomiast w druga strone to juz ciezko... A te wszystkie bajerki o ktorych pisal Kuchatek - zobaczysz jak bedzie Ci tego brakowalo na Windowsie Jak chcesz cos wiecej wiedziec zajrzyj na myapple.pl
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    Mac ale co używasz na co dzień do zdjęć PC czy MAC-a?? Zostało mi jeszcze 1,5 tygodnia do wyplaty i wtedy zdecyduje choć nadal jestem zdecydowany an macbooka, może to te marzenia z młodości...
    Używam PCeta, nadewszystko PC, Mac'a mam bo miałem kiedyś taką fantazję i kupiłem ale zniechęcił mnie koszt softu. Poza tym nie chce mi się mieć dwóch notebooków a zawodowo muszę używać PCeta.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    zniechęcił mnie koszt softu.
    A to pod Win jest tanszy? Pierwsze slusze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A wiesz co? Bierz makówkę, bo podejrzewam, że masz na nią większą chrapkę A Windę w razie chęci, potrzeby czy rozczarowania to sobie na niej spokojnie zainstalujesz...

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    A te wszystkie bajerki o ktorych pisal Kuchatek - zobaczysz jak bedzie Ci tego brakowalo na Windowsie
    Mnie brakowało w drugą stronę - przesiadanie się na laptop z jednym guzikiem przy gładziku jest trudne gdy człowiek przywykł do trzech i jeszcze do pipoka w klawiaturze.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie zapominaj ze ten gladzik ma scrolla, z dwoma palcami zastepuje drugi przycisk...
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A wiesz co? Bierz makówkę, bo podejrzewam, że masz na nią większą chrapkę A Windę w razie chęci, potrzeby czy rozczarowania to sobie na niej spokojnie zainstalujesz...

Mnie brakowało w drugą stronę - przesiadanie się na laptop z jednym guzikiem przy gładziku jest trudne gdy człowiek przywykł do trzech i jeszcze do pipoka w klawiaturze.
    tyle ze drugi przycisk masz stukajac dwoma palcami w gladzic tak samo scrolla i powiem Ci iz po kilku dniach zaczynasz sie wqr... ze nie ma tak w windzie... wszystko to kwestia ustawien i przyzwyczajen, dla mnie na dzien dzisiejszy windows szczegolnie vista nie stanowi alternatywy....

a co do wspomnianych cen softu... prosze porownaj ceny pakietow biurowych... 79 euro vs 400 euro za to samo w przypadku windy... czegos takiego jak ilive oferuje za kolejne 79 euro winda nie oferuje ponizej kolejnego prawie 1000 euro i tak mozna to ciagnac... owszem jesli w rachube wchodzi ogolniedostepny piracki soft na winde do te 79 euro stanowi majatek ale mam nadzieje ze swoje wnioski opierales na oryginalach...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Nie zapominaj ze ten gladzik ma scrolla, z dwoma palcami zastepuje drugi przycisk...
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    tyle ze drugi przycisk masz stukajac dwoma palcami w gladzic tak samo scrolla i powiem Ci iz po kilku dniach zaczynasz sie wqr... ze nie ma tak w windzie...
    Ja to wiem - mi po prostu nie podpasował. No i - ale to też moje widzimisię - makówki oszczędzają na rozdzielczości. Odkąd mam WUXGA@15,4'', to wszędzie indziej widzę piksle
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    prosze porownaj ceny pakietow biurowych... 79 euro vs 400 euro za to samo w przypadku windy...
    A co Ty porównujesz? Bo jak rozumiem na Windowsy to MS Office'a, tak? Tylko zauważ, że cokolwiek biurowego dostępnego na Mac'a (oprócz Mac'owego MS Office'a ) byś porównywał do MS Office'a to jakbyś porónywał Painta z PS CS3...

A Windowsy (i Linux) ma tą zaletę jeśli chodzi o oprogramowanie biurowe, że OO w miarę na tym chodzi, a niestety OO na Mac'a to tak jakoś... no pracują podobno
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    A co Ty porównujesz? Bo jak rozumiem na Windowsy to MS Office'a, tak? Tylko zauważ, że cokolwiek biurowego dostępnego na Mac'a (oprócz Mac'owego MS Office'a ) byś porównywał do MS Office'a to jakbyś porónywał Painta z PS CS3...
    To jest zart prawda? Proponuje popracowac na iWork'u. M$ Office jest 100 lat swietlnych za apple pod tym wzgledem.

Redmansas, bierz makowke. Jeszcze nie znam nikogo, kto by tego kroku zalowal (no moze poza jakimis tam wiecznie niezadowolonymi malkontentami :P )

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    A Windowsy (i Linux) ma tą zaletę jeśli chodzi o oprogramowanie biurowe, że OO w miarę na tym chodzi, a niestety OO na Mac'a to tak jakoś... no pracują podobno
    Jak juz mowa o darmowych pakietach na maka to polecam NeoOffice a nie Oo.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    To jest zart prawda? Proponuje popracowac na iWork'u. M$ Office jest 100 lat swietlnych za apple pod tym wzgledem.
    Nie, chyba raczej Ty raczysz żartować

Żeby nie było, mam OO na domowym kompie i _pełnego_ Office'a na laptopie do pracy... i wolałbym Office'a na obu

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Jak juz mowa o darmowych pakietach na maka to polecam NeoOffice a nie Oo.
    Przecież to to samo, NeoOffice to OO "owrapowane" Java'ą żeby natywne okienka emulować... i zawsze wersję do tyłu za OO.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Strona 4 z 68 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów