Strona 25 z 68 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Jak widac kolejnemu fanatykowi nie mozna napisac ze czegos mi brakuje.
    Mi, uzytkownikowi MAC'a, tak podkresle. Poprostu mi tego BRAKUJE. Nie mam do tego prawa?

Dla mnie wada OSX jest to ze jest skazany na sprzet apple ktory nie kazdemu musi pasowac i podobac.

Lubie OSX, wole go od windowsa, uzywam go w domu. Ale swiadomy jestem jego wad i daleko mi od uwielbienia. Nie zawsze pasuje mi sprzet Apple, wolalbym postawic legalnie OSX na swoim hp.

Dziwne jest to ze Apple nie jest posadzany o praktyki monopolistyczne w wielu kwestiach, za podobne M$ musial placic.

Z fanatykami juz nie dyskutuje, dla nich moje stanowisko jest takie "apple jest cudowny!!!"
    dzik ja nie jestem fanatykiem.. racze czlowiekiem bioracym odpowiedzialnosc za slowa...

napisales ze brak mu bajerow ktore ma dell czy cos tam.. wiec powiedz mi jakich a nie obracasz kota ogonem... stacja dokujca zajmuje miejsce i lataja kable po biurku..
    u mnie wszystko jest bezprzewodowe wiec nie ma kabli poza zasilajacym oraz monitora i uwazam ze to akurat lepsze rozwiazanie...

w dalszym ciagu nie widze tych bajerow o ktorych pisales i chyba ich nie ma skoro nie potrafisz wymienic... wiec nie bij piany dla samego bicia bo tylko podwazasz swoaja wlasna wiarygodnosc i przestaje sie ciebie traktowac powaznie
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

ja od siebie mogę tylko powiedzieć, że przez 1 rok czasu używałem ibook G4, taki malutki laptopik.
    bardzo mnie to gówienko rozczarowało - chciaż sporo kosztowało wtedy 5000 zł.
    Stabilność średnia (potrafił się powiesić), szybkość taka sobie..
    Nie pracowałem na jakimś szybkim Macu jeszcze więc też nie mam dużego doświadczenia, ale pamiętam że tamto błyszczące cacko nie zrobiło dobrego wrażenia.
    Pamiętam też jak dzwoniłem do serwisu Apple w Polsce (chyba właśnie firma SAD) i facet z serwisu powiedział na moje pytanie dotyczące iBooka:
    "Panie, dużo tego badziewia przychochodzi do serwisu".
    Tak więc powtarzam, że nie pracowałem na super szybkim Macu jeszcze, ale po tamtym doswiadczniu jakoś nie mam ochoty w ogóle dotykać Apple.
    Zwłaszcza że pełno wokół fetyszystów co lubią szpanersko-designerski styl Apple (patrz np. iPod).

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Nie zapominaj ze placisz tez za design. Czy to komus odpowiada czy nie to inna sprawa. Ja wole miec sprzet ladny i dzialajacy. Akurat dla mnie obsluga MacOSa jest lata swietlne przed PC.
    Apeluje, rozdzielmy sprzet od softu.
    Komus moze pasowac OSX ale sprzet juz nie
    MBP jest dla mnie brzydki a MB tandetny.
    Wygladem duzo ladniejsze sa dla mnie vaio.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    napisales ze brak mu bajerow ktore ma dell czy cos tam.. wiec powiedz mi jakich a nie obracasz kota ogonem... stacja dokujca zajmuje miejsce i lataja kable po biurku..
    u mnie wszystko jest bezprzewodowe wiec nie ma kabli poza zasilajacym oraz monitora i uwazam ze to akurat lepsze rozwiazanie...

w dalszym ciagu nie widze tych bajerow o ktorych pisales i chyba ich nie ma skoro nie potrafisz wymienic... wiec nie bij piany dla samego bicia bo tylko podwazasz swoaja wlasna wiarygodnosc i przestaje sie ciebie traktowac powaznie
    Zalezy od zastosowania, mi stacja pomaga bardzo.
    Nie uzywam bezprzewodowej klawiatury, jedynie myszki. Moze jakis fetysz zwiazany z bezpieczenstem
    Ale moj komp jak wracam do domu sluzy do wielu celow, pierwszy to filmy w HD, wiec mam podpiety telewizor (VGA), do tego wzmacniacz (niestety tylko stereo), monitor (dvi), siec po kablu, zasilacz i czasami po USB jeszcze inne dziwne urzadzenia. Wiec stacja sie przydaje.

To jest dla mnie bajer, bajerem jest tez dla mnie wspomniany wczesniej modem gprs. Bajerem ktory mam w hp i brakuje mi w wielu maszynach jest trackpoint, lubie go bardziej od glaskadelka.

Dla rynku windowsa dostepnosc sprzetu jest ogromna, dla OSX wiadomo. To jest dla mnie wada OSX.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 28-03-2008 o 15:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Dla rynku windowsa dostepnosc sprzetu jest ogromna, dla OSX wiadomo. To jest dla mnie wada OSX.
    tzn ktorego sprzetu nie ma a jest uzywany na codzien? i nie mowie o hakowaniu komorek tylko o fotografii...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony

Domyślnie

Mowie o sprzecie czyli komputerach.
    1. Polska i serwis. Masz komputer na ktorym pracujesz i zarabia na siebie.
    Mozesz kupic Della z gwarantowanym czasem reakcji. Apple nie ma takiej oferty w Polsce.
    2. Chce miec laptopa z blu-ray. Na rynku PC jest tego sporo, Apple nie ma w ofercie.

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Albo rybki, albo akwarium.... to kup pc z blu-ray, skoro tak Ci jest potrzebne. Dajcie sobie już spokój, nie interesuje mnie to gdzie pracujecie, z iloma i w ilu profi firmach i na jakich sprzętach robiliście. Najlepiej niech moderator wyczyście ten temat.

I sory dzik, ale skoro pisze w tym temacie i pytam o konkretne modele Apple'a to jestem na niego zdecydowany i porównanie Apple'a do PC dla mnie żadnego znaczenie. Jestem świadom wszystkich wad.

The End
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Hm ale tak czy siak to my sami kupujemy za SWOJE pieniądze sprzęt, więc tak na prawdę nie wiem o co się kłócimy :P
    Jak masz kasę i chęć i ochotę na kupno maka to kupujesz maka a jak nie to PC i koniec kropka.
    Dla mnie MacBook jest ładny (a cenię sobie tą cechę komputera), funkcjonalny, ma wszystko czego chcę no i ma OS X.
    Jak komuś to wszystko nie pasuje to kupuje laptopa PC i tyle.

Dla mnie lepsze jest apple, dla Ciebie lepszy będzie PC i zdania nie zmienimy.

Tylko trochę nie rozumiem czemu iPod jest taki szpanersko-designerski (czyli nie mogę miec odtwarzacza z ładnym designem bo już jestem szpaner?) jak to określił michal_sokolowski no ale trudno ;-P

Pozdrawiam wszystkich komputerowców!

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Apeluje, rozdzielmy sprzet od softu.
    Komus moze pasowac OSX ale sprzet juz nie
    Dlaczego? Przeciez Apple to jedno - na tym polega jego sila, soft jest dostosowany do sprzetu

MBP jest dla mnie brzydki a MB tandetny.
    Wygladem duzo ladniejsze sa dla mnie vaio.
    Toc napisalem ze jak dla kogo
    Dla mnie najladniejsze jest Pismo.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez westu Zobacz posta
    Hm ale tak czy siak to my sami kupujemy za SWOJE pieniądze sprzęt, więc tak na prawdę nie wiem o co się kłócimy :P
    Jak masz kasę i chęć i ochotę na kupno maka to kupujesz maka a jak nie to PC i koniec kropka.
    Dla mnie MacBook jest ładny (a cenię sobie tą cechę komputera), funkcjonalny, ma wszystko czego chcę no i ma OS X.
    Jak komuś to wszystko nie pasuje to kupuje laptopa PC i tyle.

Dla mnie lepsze jest apple, dla Ciebie lepszy będzie PC i zdania nie zmienimy.

Tylko trochę nie rozumiem czemu iPod jest taki szpanersko-designerski (czyli nie mogę miec odtwarzacza z ładnym designem bo już jestem szpaner?) jak to określił michal_sokolowski no ale trudno ;-P

Pozdrawiam wszystkich komputerowców!
    ja nie mam nic do ludzi którzy mają iPod, masz iPod -to super.
    Chodziło mi tylko o taki powszechny trend pt. "Kupujemy iPody bo są ładne a poza tym to jest przecież Apple.." - chyba nie zaprzeczysz że jest coś takiego na rynku jak taki sprzętowy fetyszyzm ?
    Chodzi o to, że część ludzi kupuje to świadomie, znając wady i zalety, a inna część kupuje to właśnie dlatego że to jest Apple - i w zasadzie tylko dlatego.
    Nie mam nic do jednych i drugich, natomiast ja osobiście boję się takich pięknych baniek mydlanych które w środku są puste... I tyle.
    Boję się skur.....synów którzy sprzredają mi coś co jest w zasadzie użytkowo takie samo jak inne rzeczy na rynku natomiast opakowane jest ładniej.
    I to się tyczy nie tylko iPodów...
    Nie wiem, może ja się za dużo kiedyś Ericha Fromma naczytałem...

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Chodziło mi tylko o taki powszechny trend pt. "Kupujemy iPody bo są ładne a poza tym to jest przecież Apple.." - chyba nie zaprzeczysz że jest coś takiego na rynku jak taki sprzętowy fetyszyzm ?
    Chodzi o to, że część ludzi kupuje to świadomie, znając wady i zalety, a inna część kupuje to właśnie dlatego że to jest Apple - i w zasadzie tylko dlatego.
    I dlatego ze jest modne. Ja to widze u nas w firmie. Tylko co z tego? To jest normalne.

Nie mam nic do jednych i drugich, natomiast ja osobiście boję się takich pięknych baniek mydlanych które w środku są puste... I tyle.
    Boję się skur.....synów którzy sprzredają mi coś co jest w zasadzie użytkowo takie samo jak inne rzeczy na rynku natomiast opakowane jest ładniej.
    I to się tyczy nie tylko iPodów...
    Ale mam nadzieje ze jestes w stanie odroznic co jest wartosciowe a co nie?
    Ale jezeli cos jest uzytkowo takie samo jak inne, to ja wole to, co jest w ladnym opakowaniu. Moze jestem dziwny, ale nie lubie brzydoty i lubie otaczac sie pieknem. A produkty Appla po prostu mi sie podobaja. Jesli cos jest na maxa uzyteczne, a mi sie nie podoba, to tego nie kupie. Oczywiscie nie kupie tez rzeczy, ktora mimo swojej urody jest kiepska. Nie dotyczy to oczywiscie zupelnie nie potrzebnych rzeczy, ktore sa tylko ozdobami, ale akurat w tej kwestii cenie sobie minimalizm
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Strona 25 z 68 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów