Strona 23 z 68 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Mówimy o sprzęcie do domu póki co. Gdzieś mam MacPro. Ten DELL, to taki sprzęt za małe pieniądze. W zupełności wystarczający do trzaskania zdjęć, po dołożeniu RAMu i dysku na temp.

Niefirmowy będzie jeszcze tańszy. Dlatego MACi są egzotyczne i nie ma się co dziwić.
    Ciezko w takim razie to porownac. Bo w sumie najtanszym rozwiazaniem apple do domu jest MakMini. Pozniej juz sa iMaki. Ale w cenie iMaka dostajesz wszystko, a nie sama skrzynke, wiec i cena inna.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ciezko w takim razie to porownac. Bo w sumie najtanszym rozwiazaniem apple do domu jest MakMini. Pozniej juz sa iMaki. Ale w cenie iMaka dostajesz wszystko, a nie sama skrzynke, wiec i cena inna.
    wszytko w sensie duzo softu tez. W zasadzie do wszystkiego
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Domyślnie

Jest pare rzeczy w Macu ktore bardzo mi sie podobaja. Jest naprawde cichy i to od razu, bez zadnego kombinowania. Nie ma problemu z 4 GB pamieci i wiecej. Poki co w PC, to te rdzenie walcza o dostep do pamieci i zaczyna byc to waskie gardlo systemu, a 64 bity to sprawa dosc problematyczna. Jest jakis ciagly postep w stosowaniu sprawdzonych rozwiazan PC jak dyski SAS.
    Naprawde jest to coraz bardziej przekonujace, ale chcialbym od uzytkownikow MACow dowiedziec sie jak naprawde wyglada gwarancja, jakie sa opcje serwisowe.
    Kazdy obecnie nowy komputer MAC czy PC jest niezla maszyna, do obrobki zdjec. Jesli uzywa sie do pracy 3-4 programow i nic po za tym, to wszystko dziala swietnie. Ale jak sie cos zepsuje to juz nie jest tak wesolo i wtedy ten drobiazg ma znaczenie.
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    wydaje mi się że to ty masz klapki na oczach ... moja niespełna 10-letnia córka na swoim iBook'u montuje nasze rodzinne filmy z wypadów wakacyjnych i wypala je na DVD za pomocą darmowego iMovie, nagrywa sobie swoje utwory muzyczne, nagrywając swój wokal i akompaniament na gitarze za pomącą DARMOWEGO Garage Bandu,
    Bzdura.
    iLife 08 nie jest darmowy, to ze Apple go daje do obecnie NOWYCH komputerow nie oznacza ze jest darmowy. Ja po kupnie samego systemu musze KUPIC iLife.
    Pod M$ do skladania filmow masz windows movie maker i pelno innego darmowego softu
    O tym jak "stabilny" jest np iMovie poczytaj na apple.com->store->iLife->opinie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    a kumpel który instalował windę 12X ma firmę zajmującą się reanimacją tych PC tropów ... i dzięki temu że PC są takie denne, ma ręce pełne roboty ... kiedyś powiedział mi że jeżeli wszyscy przesiadali by się na Apple to by musiał poszukać nowej pracy...
    Rozdziel PC i Apple. Obecnie Apple to PC.
    Mowimy o windowsie i OSX?
    Do serwisowanie tej samej ilosci OSX potrzeba wiekszej ilosci osob, M$ ma sposoby na workstacje dla duzych firm o ktorych Twoj kolega nie ma pojecia a Tobie sie nie snilo.
    A jesli tyle razy reinstaluje swoj komputer to znaczy ze nie pojecia o niczym. W takie bajki malo kto wierzy.

Wlasnie kumpel ktory serwisuje apple u nas wrocil wqrwiony od jednego zgloszenia. Szuka karty sieciowej do podmiany w boskim G5.
    Apple na sporej serii G5 oszczedzil centa i kupil gniazda smieciowek od jakiegos chinola ktory zrobil je srednio dobrze, tzn gniazdo jest za glebokie.
    Efekt? Kabel sie "zatrzaskuje" ale ma spory luz w gniazdku i traci polaczenie, trzeba go dociskac zeby dzialal

Uprzedze ze sprawdzone z roznymi kablami, to samo ma kilka G5 ktore mamy.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    (ciach)
    Uprzedze ze sprawdzone z roznymi kablami, to samo ma kilka G5 ktore mamy.
    to moze ja jakis dziwny jestem i mi wszystko dziala. I w G5 nic dociskac nie musze.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    to moze ja jakis dziwny jestem i mi wszystko dziala. I w G5 nic dociskac nie musze.
    Nie w kazdym to jest, mamy kilka G5 bez tej wady, ale pewna seria miala.

Ciekawostka nt wydajnosci grafiki.
    http://www.dziki.pl/testwww/

Ta stronka dziala plynnie na XP w IE i firefox'ie
    Na MP dual C2D 2.6 pod safari,camino,firefox animacja dziala kiepsko, przegladarka sie zamula itp.
    Wystarczy tez przesunac pasek gora/dol zmienic wielkosc okna itd.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ciekawostka nt wydajnosci grafiki.
    http://www.dziki.pl/testwww/

Ta stronka dziala plynnie na XP w IE i firefox'ie
    Na MP dual C2D 2.6 pod safari,camino,firefox animacja dziala kiepsko, przegladarka sie zamula itp.
    Wystarczy tez przesunac pasek gora/dol zmienic wielkosc okna itd.
    Dziwne, ale to raczej nie ma nic wspolnego z grafika ani systemem a raczej z silnikami przegladarek. Pod FF i IE dziala plynnie pod Vista (w fabryce jestem, mam pieca ) a w Safari i Operze (suxx!) juz sie przycina. Kompt to Q6600 4GB GF8600GT. Wiec test o kant... jedynie

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

W grafice przewaga makow wcale nie jest dla mnie taka oczywista. A porownywanie apple do L-lki to spore naduzycie, Ci co tak pisza nie widzieli chyba dobrego sprzetu powaznych firm. W pracy uzywam laptopow della i hp, podstawowa roznica to duzo wieksza wytrzymalosc, blyskawiczny serwis i mozliwosci jakich zabawki apple nie maja.
    .
    moglbys rozwinac?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony

Domyślnie

Dziwne, ale to raczej nie ma nic wspolnego z grafika ani systemem a raczej z silnikami przegladarek. Pod FF i IE dziala plynnie pod Vista (w fabryce jestem, mam pieca ) a w Safari i Operze (suxx!) juz sie przycina. Kompt to Q6600 4GB GF8600GT. Wiec test o kant... jedynie
    To jak dziala safari na windowsie wiem, dziala zle. Ale dziala ta strona lepiej na sarafi pod XP niz na OSX
    Safari na OSX powinna byc wzorem, w koncu apple pisal pod OSX.
    Firefox na OSX dziala wolno, ale silnik jest ten sam co pod windowsem.
    Ostatnio byla jakas awatura wlasnie, developerzy firefoxa zarzucaja apple ze nie udostepnia calej dokumentacji api OSX'a i sam uzywa nieudokumentowanych szybszych fuknckcji w webkicie.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciezko w takim razie to porownac. Bo w sumie najtanszym rozwiazaniem apple do domu jest MakMini.
    Ale cena to mini już nie jest :-)

Nie mam nic przeciwko MACom. Ale ceny mają z kosmosu. Niestety.

Strona 23 z 68 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów