Skipper, tylko Fstylowi chodziło też o soft. Pakiety takie jak iLife z iPhoto i iMovie, ni jak się mają do programów takich jak Aparture czy Final Cut. Jeżeli mają one być narzędziem pracy i mają być kupione legalnie, razem ze sprzętem który pozwoli w pełni je wykorzystać, to mowa tu o dużej kasie, więc wybór musi być w pełni świadomy. Ja sam od jakiegoś czasu pracuje na macu. Nie mogę powiedzieć że ma to tylko same plusy, ale ma ich na tyle że nie wróciłbym do windy. Dla mnie największym argumentem za jest po prostu niezawodność. Praca na macbooku pro z zewnętrznym monitorem 21' w dual headzie (obydwa monitory włączone, tworzą jeden "duży") i w każdym momencie możliwość zabrania całej roboty do torby, gdzie wiem że nic się nie zawiesi, nie będzie żadnych jaj konfiguracją zewnętrznego monitora itp itd, daje ogromny komfort. Wiem że na windzie też by się dało ale jak myślę ile bym musiał szukać sterowników, instalować je, reinstalować, oglądać niebieski ekran itp itd to wole nie myśleć.