Na pewnej ulotce Ery reklamującej blueconnect wraz z Imac'iem jest napisane:
" Na Maku możesz uruchomić Windows. Każdy Mac jest wyposażony w system operacyjny Mac OS X. Opcojnalnie możesz zainstalować dodatkowe system Windows czy Linux. Oprogramowanie Parallels Deskop Umożliwia uruchomienie Windowsa równocześnie z Mac OS X. "
Ktoś korzystał z tych opcji? Czy wydajność Mac'a z Parallels Deskop spada przy pracowaniu na dwoch systemach jednocześnie? Dalej wyczytałem:
" Jest ponad 12 000 programów dostępnych na Maka. Między innymi Skype czy Microsoft Office. Przesiadając się na Maka nie poczujesz straty. (...) Mac jest kmpatybilny z PC-tami. Dzięki projektowi Microsoft Office na Maka możesz wymieniać się dokumentami Word, Excel czy PowerPoint z użytkownikami komputerów PC"
Słyszałem, że np. JPG (o ile taki format w Mac OS X istnieje) zapisany w Mac'u nie zostanie otworzony i vice versa.

Dodając takie moje refleksje, to Maci o mniejszych matrycach (13",15") są wygodniejsze niż te 17", 19". 13" i 15" są typowo przenośne, a tych wiekszych nie sposób zabrać w góry "czy coś tam"... ... te większe są raczej przewoźnie :wink: