Strona 61 z 68 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ok, dzięki za rady.. właśnie o takie coś mi chodziło.. zadzwonię jutro do cartlandu i się dowiem.. ispota w kielcach też nie ma.. jest jeden sklep ale nie mają tam mini.. ogólnie większość na zamówienie.. ale wiem przynajmniej o co pytać, zobaczę też faktycznie co windows 7 64 pokaże.. tyle że takiego małego PCta nie złożę
    jeśli chodzi o MACa to tu w zasadzie nie mam wyboru - chcę kompa do posiadanego monitora - więc wszystkie "pośrednie" odpadają, a jak pisałem na razie na Maca Pro szkoda mi kasy - jakbym się przekonał czy znał ten system to pewnie bym kupił ale najpierw muszę się przekonać
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No jak tak na to patrzysz, to MacMini, możę być idealnym narzędziem do poznania systemu ;-).
    Co do MacPro to dla mnie to już całkiem inna maszyna i jak bym miał $ to nie zawahałbym się ani sekundy (z tym też miałem do czynienia praktycznie, nawet mam znajomego grafika, który pracuje na PowerMacu G5 w Photoshopie CS3 i w sumie, żadnych zacięć, CS4 to już jednak nie idzie tak ładnie..nawet bardzo nie ładnie ). Oczywiście wiem że są ludzie którzy powiedzą że chyba ktoś upadł na głowę wydając tyle $ na MP, kiedy za te pieniądze można złożyć takiego PCta że osiągami pozjada maca na śniadanie itd. Może i można ale ja mam swoje przekonanie, i wiem dlaczego chce to a nie to . A poza tym to nie wątek dla przepychanek. Już kończe offtopa.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ja na Macbooku pro z 4 GB ramu i dyskiem 7200 obrabiam bez problemu zdjęcia, a że jestem grafikiem to i billboardy na nim robię bez problemu, więc myślę że mini też powinien dać radę bo to w zasadzie te same bebechy.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dark4blade Zobacz posta
    VanMurder chyba pisał że zainstalował córce na iBooku SnowLeo, i laptop zaczął szybciej śmigać, więc raczej nie powinno być problemu z zainstalowaniem SL na mini z DDR3.
    Prawdę mówiąc to coraz częściej odradzam ludziom kupowania Mac'ow z niższych półek cenowych. Bo tutaj, IMHO, faktycznie lepiej wydać pieniądze na składaka z Windowsem.
    Muszę zweryfikować - zainstalowałem Snow Leopard'a na MacBooku, Intel Core 2 Duo, 2GHz, chodzi znacznie szybciej mimo że córa ma tylko 1Gb ramu,
    Sam pracuje na 3 letnim iMac Intel Core Duo, 2GHz, z tylko 2Gb ramu (więcej się do dziada nie dało wcisnąć i jakoś żyje

W przypadku LR i PS wąskim gardłem jest RAM - procek gra drugoplanową rolę, robiłem testy na MacPro z bardo szybkim prockiem i mała ilością ram'u i zdecydowanie maszyna z 4 lub 8gb ram'u były znacznie szybsze w obróbce zdjęć niż te z szybkim procesorem ...

Myślę Artus że jak kupisz Mini z 4Gb RAM i ze Snow Leopardem, będziesz bardzo zadowolony ...

Mz kupowanie Mac Pro to faktycznie wyrzucanie kasy w błoto, ale poskładanie zestawu z małych tanich klocków apple to bardzo ekonomiczne i ergonomiczne rozwiązanie.
    pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    Może niektórych zainteresuje:
    http://aphotogeek.wordpress.com/2008...troom-on-quad/

I teraz może jakas porada - procesor za ok 400zł. Amd, czy Intel? I dlaczego?
    Według artykułu z linku procesor jest bardzo istotny, zwłaszcza przy lokalnej korekcji, nie mniej niż RAM.

Oczywiście, jak RAMu jest za mało, to nie nadąża z dostarczaniem materiału do liczenia przez procesor i ten pracuje "na pusto", ale to skrajny przypadek, a prawda jest taka, że jedno i drugie musi być zarówno dopasowane jak i odpowiednio "mocne".

Uzależniony

Domyślnie

Kup macmini, ja nie czuje roznicy pomiedzy mac pro w pracy a swoim mini w domu.
    Pobawisz sie x'em, zainstalujesz rownolegle 7-ke.
    Ja w domu wiecej czasu spedzam na 7-ce ostatnio, bardzo dobry system. Jak siedzisz w PS'ie to roznice widzisz tylko w designie okien dialogowych, wszystko dziala tak samo. Ja nie potrafie przyzwyczaic sie do osx'owego modelu okien.

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O procesorze i RAMie już się naczytałem. Napiszcie o jakości matrycy.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karczmarz Zobacz posta
    O procesorze i RAMie już się naczytałem. Napiszcie o jakości matrycy.
    Matryca w mini to totalna porażka, w ogóle jej nie widać, kolory są żadne, tak samo kontrast.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie sprecyzowałem; chodzi o matrycę w serii PRO 15,4" lub 17"

Miasto
    wawa

Domyślnie

No nie sprecyzowałeś. Matryca jest, kolory jakieś są, to laptop, czego oczekujesz?

Strona 61 z 68 PierwszyPierwszy ... 11515960616263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów