Pokaż wyniki od 1 do 10 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

oj oj oj wzruszyles mnie
    sid problem z Toba polega na tym ze za nic w swiecie nie chcesz pojac podstawowego argumentu...
    do ciebie nie dociera postrzeganie sprzetu jako narzedzia..
    dla ciebie komputer jest wartoscia sama w sobie.. podniecasz sie markami, tym co maja w srodku, cennikiem etc.. a to genralnie nie ma najmniejszego znaczenia... potrzebujesz mlotek kupujesz mlotek... i srednio powinno cie interesowac kto go zrobil... ma dzialac
    tak samo jest w tym wypadku.. potrzebnujesz programu do obrobki zdjec zmontowania filmu, zlozenia tekstu do druku to kupujesz najlepszy program jaki jest na rynku jesli cie na niego stac, patrzysz na czym dziala... i to kupujesz.. koniec kropka.
    jak zaczniesz rozmawiac na tej plaszczyznie percepcji wrocimy do dyskusji.. bo na razie to widze iz ci sie w ogole to w glowie nie miesci ze ktos moze miec w d... to wszystko czym ty sie tak skutecznie probujesz ustawic w calej dyskusji.. uwierz wbrew twojemu postrzeganiu swiata dla wiekszej ilosci ludzi niz gotow jestes przypuszczac nie ma najmniejszego znaczenia co siedzi w srodku komputera czy jakiej jest marki.. ma dzialac i robic co do niego nalezy ja pracuje na sofcie ktory spelnia moje oczekiwania i jak na razie lepszego nie znalem.. przypadkiem zrobilo to apple.. rozumiesz?
    nie sadze
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 20-05-2009 o 00:04
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    dla ciebie komputer jest wartoscia sama w sobie.. podniecasz sie markami, tym co maja w srodku, cennikiem etc.. a to genralnie nie ma najmniejszego znaczenia...
    Nie wiem skąd wiesz co jest dla mnie wartością, ani tym bardziej nie rozumiem jakie to ma znaczenie dla dyskusji, poza odciąganiem od głównego tematu. Dlatego proponuję uciąć to w tym miejscu. Przestań myśleć kto pyta i zacznij zastanawiać się o co i dlaczego pyta. To zdecydowanie ważniejsze.
    potrzebnujesz programu do obrobki zdjec zmontowania filmu, zlozenia tekstu do druku to kupujesz najlepszy program jaki jest na rynku jesli cie na niego stac, patrzysz na czym dziala... i to kupujesz.. koniec kropka.
    Ale to nic nam nie mówi, czemu ten program ma działać właśnie na Mac-u. Potrzebuje programu do obróbki zdjęć? Kupuje PS-a, obecna wersja, CS4 była napisana głównie z myślą o Windows. Być może kiedyś było inaczej, być może w przyszłości będzie inaczej, ale na dzień dzisiejszy tak właśnie jest, zwłaszcza z wersją 64 bit.
    Wszystko według Twojej logiki. Nie widzę argumentów za Mac-iem.
    jak zaczniesz rozmawiac na tej plaszczyznie percepcji wrocimy do dyskusji.. bo na razie to widze iz ci sie w ogole to w glowie nie miesci ze ktos moze miec w d... to wszystko czym ty sie tak skutecznie probujesz ustawic w calej dyskusji.. uwierz wbrew twojemu postrzeganiu swiata dla wiekszej ilosci ludzi niz gotow jestes przypuszczac nie ma najmniejszego znaczenia co siedzi w srodku komputera czy jakiej jest marki..
    Ale czemu to ma być argument za Mac-em? I jakie znaczenie dla tej dyskusji ma kto i co ma w d...? Poza tym ponownie wypisujesz jakiś dziwne stwierdzenia na mój temat, które ani nie są zgodne z prawdą, ani nie są istotne z punktu widzenia dyskusji. Więc...?
    ma dzialac i robic co do niego nalezy ja pracuje na sofcie ktory spelnia moje oczekiwania i jak na razie lepszego nie znalem..
    Czy CS4 działa gorzej na Windows? Gorzej integruje się z resztą pakietu Adobe Creative Suite 4 Master Collection? Bo mówiliśmy o fotografach ostatnio.
    przypadkiem zrobilo to apple.. rozumiesz?
    To akurat świetnie rozumiem i popieram, ja też nie hołduje markom, tylko dlatego, że są fajne, albo na topie. Jak konkurencja wypuszcza coś dobrego, chętnie się na nią przesiądę, to samo dotyczy Canona i wielu innych, jak Intela czy Eizo.
    Ale ponieważ dyskutujemy nad tym czemu warto wybrać Mac-a, jasno wygląda, że z Twojego punktu widzenia, dlatego, że dobrze spełnia rolę narzędzia do celu jaki go wykorzystujesz. Ok, jesteś częścią tych niecałych 10% czy może raczej 5%, dla których Apple trafiło w jego potrzeby. Czy z tego wynika, że warto brać Mac-a w ogólności? Albo, że ktoś inny powinien brać Maca, jeśli nie jest Tobą, albo przynajmniej nie zajmuje się dokładnie tym co Ty?

Bo to, że Mac, jako narzędzie może być świetny do jakiegoś zastosowania i, że Tobie odpowiada, to dla mnie było jasne od początku do końca.
    Dla mnie najlepszy może być Linux albo BSD, ale czy z tego wynika, że mam go polecać na forum innym? Że mam do tego argumenty, powody? Jakie ma znaczenie, że może być najlepszym dla mnie narzędziem, skoro sam wiesz, że dla większości taki właśnie nie jest?

Uprawnienia umieszczania postów