Strona 48 z 68 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Niby da się*wykupić AppleCare (chyba tak to się nazywa), ale nie mam pewności jak to jest ze sprzętem ściąganym z poza PL.

Ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć.
    dzięki, bo to się właśnie zastanawiam czy warto i czy można w ogóle, 1 rok to czasami malo...
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Apropo Safari - zainstalowałem go sobie na PC dla testu (pod Vistą x64). Śmiga jak głupia ta przeglądarka, ale czcionki tragiczne. No i nie ma PL słownika. Na razie, to półprodukt jeszcze. Ale szybkość super jest.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Apropo Safari - zainstalowałem go sobie na PC dla testu (pod Vistą x64). Śmiga jak głupia ta przeglądarka, ale czcionki tragiczne. No i nie ma PL słownika. Na razie, to półprodukt jeszcze. Ale szybkość super jest.
    no bo widzisz na iMacach mamy rewelacyjny cocoAspell który integruję się z systemem OSX i działa pod każdą aplikacją ...
    naprawdę fajna sprawa dla takich dysortografów jak ja

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mniejsza już o słownik. Ale te czcionki... Co, jak co, ale sprawę wygładzania i całej reszty w windzie dopracowali. A Safari po swojemu i aż oczy bolą :-(

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    A Safari po swojemu i aż oczy bolą :-(
    To nie jest cecha Safari, ale ogólnie (dla mnie) systemów *nixowych. Coby nie mówić o Windzie, to akurat ClearType jest naprawdę dobrze opracowany i trzeba się pomęczyć, żeby w *nixach uzyskać podobny efekt.

Niestety Safari pod Windows nie daje ani możliwości _głębszego_ tuningu antyaliasingu czcionek ani możliwości przejścia na czcionkę systemową. Co jest o tyle nielogiczne, że iTunes używa czcionki systemowej pod Windowsami.

Disclaimer: Tak wiem, antyaliasing czcionki to rzecz gustu
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie. Dlatego - pomimo ewidentnego kopa w szybkości działania - Safari idzie w odstawkę. Czekam, aż wywalą z niego engine do czcionek. No i zrobią inną skórkę (wystarczy wywalenie obecnej i pozostawienie wyglądu systemowego Visty - jest 3 klasy ładniejsza ;-) ).

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Akurat wygląd, to mi się podoba. Brakuje mi jedynie w przycisku nawigacji możliwości skoku do konkretnej strony.

A wracając do czcionki, to wygląda to mniej-więcej tak (lewo Firefox, prawo Safari):

Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie. Taka jest różnica. I nie da się przełączyć na systemówkę. A fe ;-)

Ja zostaję przy Operze.

Will
    Guest

Domyślnie

miał ktoś styczność z transportem iMaca 24 cale w samolocie? Jest wogóle sens taszczyć takie bydle zza oceanu?

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Akurat wygląd, to mi się podoba. Brakuje mi jedynie w przycisku nawigacji możliwości skoku do konkretnej strony.
    co to znaczy : przycisk nawigacji, możliwości skoku do konkretnej strony?

bo jeżeli chodzi ci o otworzenie nowego linka w nowej zakładce to Safari ma tą opcję - trzba ja tylko odblokować w preferencjach ...

u mnie prawa strona twojego screenshot'a (Safari) wygląda dokładnie tak samo jak nie na screenshot'cie czy Mac'i maja jakieś wygładzanie softowo monitorowe? bo u mojego kumpla na Hackintoshu (PC) Leopard wyglądał fatalnie pod względem czcionek ...
    dlaczego w drugą stronę jest ok? ... winda na maku wygląda ok i działa szybciej...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Will Zobacz posta
    miał ktoś styczność z transportem iMaca 24 cale w samolocie? Jest wogóle sens taszczyć takie bydle zza oceanu?

sens jest bo cena jest niewspółmiernie mniejsza, a pudełko z 24-ki nie przekracza ani wagowo gabarytowo maksymalnego dopuszczalnego bagażu, tylko musisz dogadać się z liniami lotniczymi, ile zapłacą ci za ewentualnie zgubiony bagaż ... znajoma "zgubiła" torbę pełną drogich prezentów, oddali jej $700 po 3-miesięcznym dochodzeniu, w przypadku iMac 24 to radził bym wykupienie jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia ...
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 02-05-2008 o 17:59 Powód: Automerged Doublepost

Strona 48 z 68 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów