Strona 39 z 68 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Domyślnie

jednak mac jest do d. obrabiałem zdjęcia ze ślubu na macbooku i mi zrobił taką*zwieche że na nic nie reagował. masakra jakaś. tylko twardy restart. poważnie się zastanówcie, zanim kupicie maca. I przejściówka (miniDVI do VGA) mi poszła, po 1,5 roku pracy non-stop. Denny sprzęt. ale mam nadzieję, że maca pro sprowadzą*mi w te 5 tygodni

Ja już*przestałem ludzi przekonywać. Dla nas - macuserów to w sumie lepiej. Kompa kupuje się*raz na dłuższy czas. Nawet jak jest o kafel drożej niż w stanach, to jak to się rozłoży na kilka lat - nie jest tak źle. A patrząc z drugiej strony, im mniejsze zainteresowanie kretynami, którzy piszą spyware czy inne badziewia tym lepiej. Dla mnie osobiście mógłbym mieć system o którym nikt nie słyszał, byleby wieszał się*tak często jak macosx, był na niego Aperture, PS i Bridge.

Nie ma idealnego systemu - tak samo jak nie ma idealnego ustroju politycznego.
    Dobranoc.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    @ sielan -> sprawdź ile masz wolnego miejsca na dysku rozruchowym. Minimum to 10GB. Druga sprawa to ram 3GB ramu to ilość wymagana do dość szybkiej pracy (Na PG w gdańsku zainstalowali nowe kompy, viste i w każdym 4GB ramu i to do budowania baz danych . Do MacPro wpakuję na starcie 4GB. To kwestia ramu. Testowałem tą bestię*w ispocie i na prawdę ciężko zamulić. Rawy śmigają aż miło.
    Ostatnio edytowane przez Adam Kasprzak ; 02-04-2008 o 00:57 Powód: Automerged Doublepost
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    Może ktoś mi zdradzi, jak zwiększyć wydajność w pracy z makiem, bo to podobno jest fakt, jak zapanować nad burdelem na desktopie, który się tworz, bo program to pasek, a nie okno, a okno w szopie skaluje mi się razem ze zdjęciem, bo jak w nie nie trafie, to już jestem w np. otwartym pod spodem Indesignie, że jak coś zwinę na pasek, to nie wyjmę tego za pomocą skrótu Alt+Tab, tylko muszę tego szukać na pasku z prawej.
    Pomóżcie biednemu "choremu na pecetozę", bo może czegoś nie wiem i tylko się nie potrzebnie denerwuję.
    oj Sielan, Sielan, otwórz w PSie jakis plik, potem kliknij klawisz "F", potem kliknij jeszcze raz a jak chcesz to jeszcze raz i jeszcze ... nie będziesz miał problemu z wpadaniem do innych aplikacji, będzie jak na PC, do przechodzenia miedzy aplikacjami/ oknami używaj Expose (pojawia ci się wszystkie przeskalowane okna, jakie masz otwarte) w porównaniu z tym, alt+tab to prymityw... zaprogramuj sobie Expose pod jakiś klawisz myszy, lub ustaw na aktywny narożnik ekranu (ja mam to pod dwoma bocznymi klawiszami Mighty Mouse), do paska zrzucaj tylko aplikacje/okna na których aktualnie nie pracujesz... a tak na marginesie to poczytaj sobie Help'a w OSie znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie nurtujące cie pytania ...

dla mnie, na przykład idealnym udogodnieniem jest opcja drag and drop - zaznaczam na przykład pliki (jpg, psd, mov) znajdujące się na pulpicie lub w Finder'ze, lub w jakiejkolwiek aplikacji i przeciągam je na ikonkę aplikacji w Dock'u - OSX automatycznie otwiera mi tą aplikacje i zaznaczone pliki - w ten sposób można otworzyć pliki w PS'ie lub wysłać na serwer FTP, lub wysłać jako załącznik w @ etc... dla mnie to cudo !!! w drugą strone działa tak samo - jpg (lub inny bmp) wyświetlony w Safari przeciągam na pulpit lub wprost na ikonę PS'a i mogę zacząć od razu nad nim pracować bez konieczności zapisania najpierw pliku w jakim określonym katalogu, potem przejścia do aplikacji, wybrania Open znalezienia zapisanego wcześniej pliku ...

Time Machine jest również niesamowitym udogodnieniem - nie tylko nie muszę się martwić o archiwizacje danych, ale mogę znaleźć a nawet przeglądnąć plik skasowany miesiąc temu... rewelacja ... ciekawa kiedy kiedy kolesie z Microsoftu to zerzną? i jak się bezie nazywać Time Travel?
    wszystko jest normalnie dla ludzi nie trzeba znać turbo pascala by obsługiwać kompa

a tak w ogóle to słyszałem że Bill Gates i wszyscy goście z zarządu Microsoftu dawno się już przesiadali na "jabłka" bo chciało im się już rzygać od jeżdżenia Windą
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 02-04-2008 o 04:48

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jak*ten Mac*taki super*to niech*mac*userzy w*końcu*zrobią coś**z*tą cholerną***gwiazdką*****!

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Jak*ten Mac*taki super*to niech*mac*userzy w*końcu*zrobią coś**z*tą cholerną***gwiazdką*****!
    Puszczaj ALT zanim klikniesz spacje. Synchronizacja Ci siada

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    widziałeś u mnie jakieś gwiazdki?

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Pewnie Muflon się nie wyspał albo cudowny IE płata mu figle z kodowaniem

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Zaden IE. Tak jak pisalem. Klikajac polskie znaki na koncu wyrazu przewaznie ludzie nie zdaza puscic ALT i klikaja jednoczesnie spacje. Efektem jest wlasnie owa gwiazdka. Sprawdzcie.

ó*

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    porównaniu z tym, alt+tab to prymityw... zaprogramuj sobie Expose pod jakiś klawisz myszy, lub ustaw na aktywny narożnik ekranu (ja mam to pod dwoma bocznymi klawiszami Mighty Mouse), do paska zrzucaj tylko aplikacje/okna na których aktualnie nie pracujesz... a tak na marginesie to poczytaj sobie Help'a w OSie znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie nurtujące cie pytania ...
    Zalezy kto czego wymaga. W Viscie alt-tab a wlasciwie windows-tab prymitywny nie jest. Trzeba tez pamietac ze alt-tab w xp mozna podmienic na inna aplikacje ktora sie tym bedzie zajmowac. Na stronie M$ mozna sciagnac ich wersje, mozna poszukac w sieci innych

dla mnie, na przykład idealnym udogodnieniem jest opcja drag and drop - zaznaczam na przykład pliki (jpg, psd, mov) znajdujące się na pulpicie lub w Finder'ze, lub w jakiejkolwiek aplikacji i przeciągam je na ikonkę aplikacji w Dock'u - OSX automatycznie otwiera mi tą aplikacje i zaznaczone pliki - w ten sposób można otworzyć pliki w PS'ie lub wysłać na serwer FTP, lub wysłać jako załącznik w @ etc... dla mnie to cudo !!! w drugą strone działa tak samo - jpg (lub inny bmp) wyświetlony w Safari przeciągam na pulpit lub wprost na ikonę PS'a i mogę zacząć od razu nad nim pracować bez konieczności zapisania najpierw pliku w jakim określonym katalogu, potem przejścia do aplikacji, wybrania Open znalezienia zapisanego wcześniej pliku ...
    No teraz to naprawde extra przyklad.
    Drag & drop w windowsie dziala tak samo, co prawda docka nie ma, przeciagamy na link do aplikacji na pulpicie. Dla mnie tak samo wygodne jak drag&drop.
    Przeciaganie z Safari to cecha... safari a nie systemu. Safari pod windowsem dziala tak samo.
    Tylko trzeba pamietac ze przyznac windowsowi trzeba to ze jak bedziemy chciec to mozemy w nim zmienic wiecej niz OSX'ie, mozna podmienic explorera np.

Time Machine jest również niesamowitym udogodnieniem - nie tylko nie muszę się martwić o archiwizacje danych, ale mogę znaleźć a nawet przeglądnąć plik skasowany miesiąc temu... rewelacja ... ciekawa kiedy kiedy kolesie z Microsoftu to zerzną? i jak się bezie nazywać Time Travel?
    wszystko jest normalnie dla ludzi nie trzeba znać turbo pascala by obsługiwać kompa
    Ech, moze dlatego ze w windowsie nie jest to tak promowane to ludzie nie wiedza. Ale sa rozne mechanizmy backupu plikow. Tylko nie ma moze zawsze interfejsu ktory jest bajerancki i wymaga 4GB ramu do dzialania.

Pelno jest tez darmowego innego softu do tego celu.

Widze ze opinia o windowsie jest ludzi ktorzy go znaja fatalnie, szkoda.
    Jak sie go pozna to mozna go docenic.
    Mnie np w OSX boli ze nie moge zmienic wygladu okien, do mnie cukierkowe ksztalty nie przemawiaja. Nie kazdy ma gust jak Jobs, wiec nie dyskutujmy co ladniejsze. Chcialbym inne, nie moge. W windowsie pelno do wyboru.

W OSX wkurza mnie finder, w domu pracuje na 10.4 nie wiem czy poprawili to w 10.5 ale komus zabraklo pomyslu zeby dac opcje refresh. Wiec jak mam dysk podpiety po sieci to czesto musze zakladac i usuwac katalog by odswiezyc zawartosc katalogu. Bzdura. W M$ wystarczy f5.

A teraz cos co mnie wczoraj lekko zdziwilo, wiec PS CS3 dziala mi lepiej na rocznym XP niz na swiezo wyjetym z pudelka kompie z 10.4
    Otwieralem baaardzo duzy plik w PS'ie, komp to 2xXeon 2.6, 8GB Ram, Mac pro.
    Otwieralem i PS sie wysypal. Ok niech bedzie wina Adobe, ale cos mnie zaniepokoilo, system dziwnie zeznaje o ilosci pamieci dla PS'a.

Na Viscie poszlo bez problemu. Jakies pomysly co robie zle?

Wiec MP bedzie posiadal dual boot.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 02-04-2008 o 09:45

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Swiezo wyjety z pudelka i ma 10.4? Cos krecisz

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Nie wiem jak to możliwe... U mnie jest 2 G RAM i zwykły C2D 2GHZ i wygląda to tak...

Strona 39 z 68 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów