Strona 29 z 68 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

popmart jedziesz na obiegowych opiniach a nie sprawdzasz... w tym rzecz ze wiekszosc softu jest na Maca tylko ludzie nie posiadajacy Macow o tym nie maja pojecia a pozniej rozdziawiaja usta w szoku jak sie okaze ze jest... jeszcze bardziej kiedy widza ten soft w akcji bo najczesciej interfejs na Macu jest ladniejszy i bardziej ergonomiczny to co pisal kolega wyzej gdyby bylo tak zle to dlaczego najlepsze osrodki akademickie, telewizje etc pracuja na Apple? gry rowniez sa na maca a adobe pisze autocada w wersji na OSX... bo tu jest jedna prawdziwa dziura choc juz sa rownie dobre programy innych firm pozwalajace projektowac konstrukcje nie mniej skutecznie jak na pod winda..
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-03-2008 o 16:52
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

jeszcze raz powtarzam ja mówie : nie jest idealnie wy czytacie jest źle ...

powiedz skipper czego ja tu nie rozumiem

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    braki software na maka:

-modelowanie 3D praktycznie nie istnieje
    Pomogę Ci: nie ma też Płatnika.

-software statystyczny (dlamnie ważne) nic, a o excelu lepej niech nikt w tym temacie nie wspomina bo to nie to...
    -Gry - większość sprzed 2-3 lat bo niby co miało by chodzić na 2-3 generacje za starych kartach
    - programy "thirdparty" ot zróbmy sobie kopie DVD .... lipa a już lepiej zabezpieczoną to już kompletna
    No i widać od razu, że o "brakach software na maka" nie masz za dużego pojęcia. Mam Ci powiesić listę darmowego softu do łamania zabezpieczeń, kopiowania DVD i robienia divixów na maku? Coś mało zorientowany jesteś, serio...

móglbym tak więcej ale po co i tak zaraz ktoś powie że to niepotrzebne, a że dzieciuch jestem bo lubie pograć w fajne nowe gierki z dobrą grafą i FPS, itd itd ... a to że posiadacze maków to niepiratująca elita ... etc etc etc ...
    Wiesz co? Jak swego czasu miałem fazę na granie - to kupiłem Playstation. Jeezu, jaki komfort: WSZYSTKIE GRY CHODZĄ, latami nic nie apgrejdujesz, żyć nie umierać. Patrzyłem z góry nie tylko na makowców (co to podobno nie mają w co grać) ale i na pececiarzy, którzy mają co prawda gier od zarąbania (97% nie wartych uwagi, ale to szczegół), ale komputer przeważnie za słaby już na dzień dobry i też wkurzonych. Zalecam to rozwiązanie.

naprawde wszystko ma swoje plusy i minusy a stwierdzanie ze maki nie maja słabych stron to fanatyzm.
    Mają. Akurat nie te, które wymieniłeś, ale mają. Za to do zabawy z fotografią akurat nadają się wyjątkowo - bo o tym jest ten wątek, nie o graniu ani modelowaniu 3D.

J

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

OT

... na konsole nie ma gier w które gram ...jedynym wyjatkiem jest Mass Efect na X360 który notabene już poprawiony wyjdzie w maju na PC ... a grafika na tv nawet i720 jest delikatnie mówiąc słaba nawet na nextgenach... nie wspomninam juz o MMO których na razie nie ma wogóle .... strategie na konsolach hmmm ... dobre rpg na konsolach hmmmm

nie bede kontynuował tematu konsol bo w 99% to arkadowe gówno ....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 30-03-2008 o 19:37

Domyślnie

...rety Panowie, błędne koło...
    Kupta se peceta do gier takich co to nie banglają na konsolach.... kupta se konsole do pozostałych i kupta se maca do porzadnej roboty z fotografią
    Albo wersja dla oszczędnych Mac z dwoma systemami i konsola - ni ma h...ja na mariolkę, żeby tam co nie poszło W naszym skromnym hobbystycznym studio mamy dual G5 i QuadCore, w torbie MB i MBP i syćko śmiga, a że skanerów bębnowych nie używamy, coż - jesteśmy tylko amatorami i potwierdzamy regułę, a jak się nudzimy to sieciowo (po wifi) Call Of Duty 4 w pełnej opcji i śmiga wszędzie aż miło...
    Pozdrawiam

Niech każdy kupuje co lubi i na co go stać - to wszystko...

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ... na konsole nie ma gier w które gram ...
    ...a mnie nie rajcuje modeling 3D ani statystyka. Dlatego kupiłem sobie taki komputer, a nie inny.

nie bede kontynuował tematu konsol bo w 99% to arkadowe gówno ....
    99% WSZYSTKICH gier to gówno nie warte uwagi. Ale to Ty się upierasz, że mają śmigać na kompie, który ktoś chce kupić do obrabiania zdjęć.

J

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    99% WSZYSTKICH gier to gówno nie warte uwagi.
    Czy to argument w tej dyskusji czy tak sobie napisałeś?

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Ale to Ty się upierasz, że mają śmigać na kompie, który ktoś chce kupić do obrabiania zdjęć.
    No bo większość osób na forum stać, żeby w gabinecie postawić komputer do gier, komputer do fotografii... a i jeszcze komputer do pracy

Te całe bicie piany mogę osobiście podsumować w ten sposób: jest wiele rzeczy które chodzi na Windowsie a nie chodzi na MacOS, a mało rzeczy które chodzi na MacOS a nie chodzi na Windowsie...

Jak kogoś zadowalają programy, które chodzą na MacOS to może się przesiadać a jak nie to nie... to tylko systemy operacyjne, we wprawnych rękach będą działały tak samo dobrze.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Jak podaje amerykański Computerworld, korporacyjni użytkownicy Leoparda 5 razy częściej mówią, że są z niego "bardzo zadowoleni" niż posiadacze komputerów z systemem Windows Vista. Tak przynajmniej wynika z badań przeprowadzonych przez firmę analityczną ChangeWave Research.

Badanie przeprowadzono wśród 2200 pracowników amerykańskich firm. Aż 53 procent właścicieli maszyn z systemem Mac OS X 10.5 twierdziło, że są "bardzo zadowoleni". W przypadku Windows XP wyjątkową satysfakcję deklarowało już tylko 40 procent, a w przypadku Visty - zaledwie 8 procent użytkowników.

Jak utrzymuje Paul Carton, prezes ChangeWave, wyniki są jednoznaczne: Apple wyznacza standardy zadowolenia wśród klientów korporacyjnych. Ludziom podobają się decyzje firmy z Cupertino.

W ciągu następnych 90 dni 8 procent wszystkich ankietowanych deklarowało chęć zakupu notebooków z systemem Mac OS X. To niezwykle słaby wynik biorąc pod uwagę, że na maszyny z Windows XP zdecyduje się ponad połowa badanych (53%), a na sprzęt z Vistą - co piąty ankietowany (20%).
    Źródło : Computerworld

Początki nałogu

Domyślnie

1. Jest tylko jeden MAC który wszystko stworzył i wszystkim rządzi
    2. MAC jest sędzią sprawiedliwym...

Od dzisiaj do listy dziewic powyżej 18, Yeti i potwora z Lohh Ness, dopisuję użytkownika Maca potrafiącego być obiektywnym. I prawdopodobnie - o ile istnieje - znajdę go na samym końcu.

Dobrej nocy, nie zapomnijcie o paciorku do Jobsa

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rene Zobacz posta
    1. Jest tylko jeden MAC który wszystko stworzył i wszystkim rządzi
    2. MAC jest sędzią sprawiedliwym...

Od dzisiaj do listy dziewic powyżej 18, Yeti i potwora z Lohh Ness, dopisuję użytkownika Maca potrafiącego być obiektywnym. I prawdopodobnie - o ile istnieje - znajdę go na samym końcu.
    bo jak pecetowiec uzna ze maci sa fajne to sie na nie przesiada
    Dobrej nocy, nie zapomnijcie o paciorku do Jobsa
    swoja droga ten koles to geniusz... w sensie wizjoner.

Moje 0,03 PLN - wlasnie zostalem przez GPMape zmuszony do zainstalowania windowsa na moim MBP - jezeli twierdzicie ze windows jest lepszy to umrzecie nieuswiadomieni. Instalacja samego systemu (XP) i jakis programow na pc to horror. Are You sure? Instalacja MacOS'a to przy tym bulka z maslem. Nie mowiac o instalacji programow na macu, ktore sie tylko przeciaga z imagu dysku.
    Mowcie sobie co chcecie, ale ja wlasnie potwierdzilem sobie (tak, tylko sobie) ze pc to koszmar.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Strona 29 z 68 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów