Strona 28 z 68 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

jak wychodzisz z aplikacji? jaki guzik?

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Dzik mi rece opadaja jak czytam co piszesz wyciagasz jakies niezgodnosci z systemu ktory zostal zastapiony bodajze 7 lat temu jako argument przeciw Apple... to nie ma sensu. roumiem ze w pracy masz jak masz ale co to ma do dzisiejszej rzeczywistosci?
    pozycz gdzies nowego maka popracuj sobie na nim bez silowego udowadniania samemu sobie ze sa do niczego bo tak sobie zalozyles.. argument z cena tez mnie nie przkeonuje.. jak mnie stac to sobie kupuje nie stac mnie to nie kupuje.. proste.. nie po to pracuje zebym musial liczyc kazda zlotowke i odmawial sobie czego tam, tylko po to by sobie kupic to co mi sie podoba na co mam ochote i na czym mi sie dobrze pracuje..

prawda jest taka ze systemy operacyjne sie coraz bardziej zazebiaja i wiekszosc softu wystepuje na oba systemy poza jakimis niszowymi wynalazkami albo czyms pisanym na zamowienie dla konkretnego stanowiska pracy..
    komus sie podoba filozofia OSX komu innemu Windy.. posiadam oba systemy w domu i lepiej mi pracowac na OSX... jakis taki bardziej ludzki jest a jedna belka ulatwia bardzo zycie bo nie trzeba szukac opcji po okienkach.. mozliwosc ustawienia pracy na 4 roznych pulpitach tez jest bardzo uzyteczna i ulatwia zycie a nie widziaem tego w windowsie ale zastrzegam Viste znam bardzo slabo bo mnie zrazila do siebie i to bardzo dlatego na PC zostalem na XP

troche to przypomina odreagowanie frustracji na zasadzie nie stac mnie nie mam to jest gorsze.. bo przeciez to co mam jest najlepsze na swiecie..
    tych rewelacyjnych bajerow srodowiska windows dalej nie przedstawiles ktorych nie ma na maka i taka jest z Toba Dzik rozmowa... zycze milego dnia
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

jabłkowiec słyszy :

Apple ma swoje wady i nie jest idealny - rozumie mak jest gorszy od PC (winda) z poczuciem lepszej sprawy udowadnia....że jest lepszy ...

kompatybilność z ostatnich kilku lat daje do myślenia czy napewno dzisiejszy dobrze pracujacy sprzęt będzie równie dobrze pracował z softem za 2-3 lata ?
    czy Apple znowu nie zechce beszczelnie sporej kasy za upgrade ?

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Powiem tak: na windows 3.11 działa oczywiście obecny soft... Przy przejściu z XP na Vistę nie ma żadnych problemów ze sterownikami i kompatybilnością softu... (tak samo było z 95,98, ME) Użytkownicy PC kupli swoje Pentium 100, lub 386DX i do tej pory ich używają, bez najmniejszych problemów, a Microsoft gratis daje wszystkie wersje Visty Czy coś pominąłem? Jeśli chodzi o bezczelną kasę za upgrade to proponuję porównać ceny Leoparda (jedna wersja) z cenami Visty (bodajże Ulitmate odpowiada w miarę funkcjonalności leoparda). Kurcze sam wpadam w ton flame ware ;( Ale po prostu nie rozumiem, jak można stawiać tak kretyńskie zarzuty: czy to będzie Pc, czy Jabłko. Wszystko się zmienia, sprzęt soft. Zaraz zacznę mieć pretensje do Canona, że musiałem zmienić aparat z 350d na 40d Krucze, chciałem to mam, było mnie stać i jestem zadowolony. A kwękać, że 350d nie ma tego czy tamtego? Bo jest starszy i z innej półki? To tak samo debilny tok rozumowania, jaki jest tutaj reprezentowany przez kilka osób.
    Ostatnio edytowane przez Maku70 ; 30-03-2008 o 15:54

Domyślnie

braki software na maka:

-modelowanie 3D praktycznie nie istnieje
    -software statystyczny (dlamnie ważne) nic, a o excelu lepej niech nikt w tym temacie nie wspomina bo to nie to...
    -Gry - większość sprzed 2-3 lat bo niby co miało by chodzić na 2-3 generacje za starych kartach
    - programy "thirdparty" ot zróbmy sobie kopie DVD .... lipa a już lepiej zabezpieczoną to już kompletna

móglbym tak więcej ale po co i tak zaraz ktoś powie że to niepotrzebne, a że dzieciuch jestem bo lubie pograć w fajne nowe gierki z dobrą grafą i FPS, itd itd ... a to że posiadacze maków to niepiratująca elita ... etc etc etc ...

naprawde wszystko ma swoje plusy i minusy a stwierdzanie ze maki nie maja słabych stron to fanatyzm.

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

- tak, a Pixar pracuje na PC
    - Microsoft Office 2008
    - gry polecam odwiedzenie stron producentów, nowe produkcje powstają równolegle na oba systemy (ale fakt obecnie jest ich dużo mniej)
    - DVD - chyba kpisz nawet nie wiesz jak prosto i przyjemnie
    Polecam zapoznanie się z MacOs potem zabieranie głosu, by nie narażać się na śmieszność....
    P.S zapomniałeś dodać:
    - maki nie czytają dvd
    - nie otwierają worda
    - i kilka innych głupot
    Ostatnio edytowane przez Maku70 ; 30-03-2008 o 16:12

Domyślnie

mikrosoft office do statystyki .... sam nie narażaj się na smieszność : tylko SPSS i Statistica nic na świecie nie ma więcej !

- no to jakie dostępne powszechnie aplikacje do modelowania 3D możesz polecić ?

-DVD zabezpieczone? jaki masz do tego soft proszę o konkrety z linkami najlepiej...

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

- ktoś pisał o innym exelu, może źle zrozumiałem
    - poszukaj na versiontracer, http://www.versiontracker.com/php/qs...cosx&submit=Go
    - proszę http://www.mactheripper.org/
    - to też istnieje SPSS - 16.0.1.3
    statistical data modeling tool http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/17486
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze podpowiem, na pewno nie ma autocad
    Ostatnio edytowane przez Maku70 ; 30-03-2008 o 16:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

spss to szacun ... ale jak bym powiedział na uczelni że chce na maka to by spadli z krzeseł.... ooo i na linucha w końcu zrobili

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Musiałbyś go pokazać w akcji, po zebraniu szczęk - by Ci dali W końcu w USA ośrodki akademickie głownie na tym pracują. Jednak cieszę się, że nie wierzysz już obiegowym opiniom Wiesz można tak samo zapytać o FinalCut na windę i czemu np. TVN 24 powstaje na Macach, po jazdach jakie mieli z PC. Jednak to byłaby nie tyle złośliwość, ile ignorancja. Architekta w Polsce nigdy nie będę namawiał na maca. Każdy system ma swoje plusy i minusy... i tyle. Byle nie gadać na jego temat głupot

Strona 28 z 68 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów