Strona 5 z 68 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Jak juz mowa o darmowych pakietach na maka to polecam NeoOffice a nie Oo.
    A właśnie, jak teraz wygląda status NeoOffice? Bo ostatni raz jak patrzyłem, to owszem było ale "aaa, to i tamto może jeszcze nie działać, bo mamy problemy z portowaniem" no i dość mocno z tyło z numerkami za "oficjalnym" Oo.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A właśnie, jak teraz wygląda status NeoOffice?
    OO 2.1. A jak działa to już DoMiNiQuE pewnie mógłby się wypowiedzieć...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A właśnie, jak teraz wygląda status NeoOffice? Bo ostatni raz jak patrzyłem, to owszem było ale "aaa, to i tamto może jeszcze nie działać, bo mamy problemy z portowaniem" no i dość mocno z tyło z numerkami za "oficjalnym" Oo.
    Dziala bardzo ladnie nawet na wiekowym G3 Nie zauwazylem jakis niepokojacych bugow. Najnowsza wersja to 2.2.1.
    Najbardziej w Neo podoba mi sie "No X11 software required" (choc i tak uzywam iWorka )

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Nie, chyba raczej Ty raczysz żartować

Żeby nie było, mam OO na domowym kompie i _pełnego_ Office'a na laptopie do pracy... i wolałbym Office'a na obu
    Alez ja nie pisalem o Oo tylko o pakiecie iWork od Apple M$ Office moze sie przy nim jedynie schowac
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 16-08-2007 o 09:31

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Najbardziej w Neo podoba mi sie "No X11 software required"
    Nie, no jasne, to jest w końcu główna ideologia, również moim zdaniem bardzo słuszna. A pytam z powodów bardziej zawodowych, nie myślcie sobie że Maka kupuję czy coś

Domyślnie

Hmm oprogramowanie biurowe mi lezy zawsze bede mial jeszcze toshibe z winzgroza.. wedlug mnie vista ma jedna zalete szachy to bylo najfajniesze z visty, co do softu to jjak powiedzielem interesuje mnie w gruncie zeczy tylko PS i Aparture,a jak wyglada z obluga NTFS przez maca?? jako ze na dysku zewnetrznym calosc fot mam na partycji ntfs??? Co do mac-a przemawia jeszcze to ze w ogloszeniach z praca pracodawcy podkreslaja ze znajomosc obu systemow bedzie bardzo podobna, a i jakie MAC os obslugutuje standardy zabezpieczania sieci bezprzewodowej???
    a co to jest aparat???

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    a jak wyglada z obluga NTFS przez maca?? jako ze na dysku zewnetrznym calosc fot mam na partycji ntfs???
    OS X czyta NTFS, ale na nim nie zapisuje.

Domyślnie

A jaki bylby problem z przeformatowaniem jednej z partycji na dysku zewnetrznym na format MAC-a?? Czytalem na myapple.pl ze jest mozliwosc zapisywania ale intalacja tego wygladala jak z linuksa
    a co to jest aparat???

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wedlug mnie vista ma jedna zalete szachy
    OS X tez ma
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

A jaki bylby problem z przeformatowaniem jednej z partycji na dysku zewnetrznym na format MAC-a??
    Chodzi Ci o przekonwertowanie NTFS na system plikow MacOS? Pierwsze slysze i powiem szczrze, ze balbym sie

Czytalem na myapple.pl ze jest mozliwosc zapisywania ale intalacja tego wygladala jak z linuksa
    Wyglada jak z unixa bo to jest unix
    Tego sposobu tez nie polecam.
    Jak juz chcesz wymieniac dane pomiedzy OS X a WIN to sformatuj partycje na FAT32.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Alez ja nie pisalem o Oo tylko o pakiecie iWork od Apple M$ Office moze sie przy nim jedynie schowac
    więcej nie ma co pisać...

Jeszcze tylko dodam, że rozumiałem, że piszemy o pakietach biurowych wykorzystywanych do _pracy biurowej_, a nie o zabawkach, których głównym celem jest co najwyżej stworzenie jednostronicowego pisemka czy też podsumowanie pięciu liczb...

Aczkolwiek i tu daje się odczuć przewagę profesjonalnych narzędzi, skoro w czasie w którym OO się uruchamia, to zdołam uruchomić Excela, wprowadzić te liczby, podsumować i jeszcze kawę wypić

A tak, żeby być bardziej konstruktywny, to iWork'08 kosztuje jako family pack 99$ w Stanach. Odpowiadającą mu wersją Office'a jest mniej więcej Microsoft Office 2007 Home & Student BOX, kosztująca w Polsce ok. 400 zł. z licencją na 3 stanowiska.

Czyli wbrew twierdzeniom kolegi Skippera, jeśli porównamy _odpowiadające_ sobie wersje, to kosztowo wychodzi na to samo, a nadal śmiem twierdzić, iż funkcjonalnie Office przewyższa iWork.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Strona 5 z 68 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów