Pokaż wyniki od 1 do 10 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    mój ma 2.5 roku i chodzi jak burza dwie re-instalacje systemu, włącznie z zainstalowaniem leoparda, kolega, z nieco szybszym pecetem wszystkie podzespoły nowiusieńkie upgradowne, co kilka miesięcy, dwa razy więcej ramu niż ja ... w tym samym czasie re instalował Windę ok 12x a używa go do obróbki zdjęć zaledwie amatorsko...
    to że apple wiodą prym w zastosowaniach graficznych/fotograficznych to oczywista oczywistość, twierdzą inaczej ludzie złośliwi z wężem w kieszeni ...
    A mój xp 3,5 i chodzi znakomicie. Ostatnio w pracy chciałem zrobić update maczkowi, ale pracujący tam od lat człowiek powiedział, żebym sobie darował, bo po ostatniej próbie były z softem same problemy. A mnie aż korci. W przeciągu dwóch lat zdarzyło się tym wspaniałym Makom Pro dwa razy po prostu nie wstać. Instalowali wszystko na nowo.
    Nie twierdzę, że Maki są be - to wspaniałem maszyny, ale wg mnie nie warte swojej polskiej ceny. Odpowiednik najtańszego Maca Pro (w Cortlandzie 6700; iMac 24" w podobnej cenie) złożę za 3000 zł i jeszcze mi zostanie na niezły monitor.
    Pomijam subiektywne odczucia w stylu "czemu, do diabła, czemu chcąc zmniejszyć np. okno dokumentu muszę się dostać do jego prawego, dolnego rogu, zwijając po drodze np. wielkie okno z Glifami?" A jak nie trafię wyłazi mi na wierzch okno spod spodu, bo sam program nie jest oknem tylko po prostu belką u góry. Z tą super ergonomią na Macu to lekka przesada.
    Wiele lat pracowałem na starych maczkach, gdzie druk do pliku postscriptowego przeciętnej broszurki A3 -> A4 trwał ok. 20 min. (przy założeniu, że wszystkie zdjęcia były pięciozbiorowymi epsami, przy np. tifach trwało to wielokrotnie dłużej) i równolegle na przeciętnym PC (Athlon 64 1800 Mhz). I taraz przyszło mi pracować na super Makach i jakoś nie krzyknąłem "WOW! ALE SUPER!" Stoję przed decyzją co kupić do domu (do pracy w domu) i zastanawiam się, bo znajomy ma Maka, ale jakoś w moich oczach ten mit wyższości Maków to tylko mit.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta

..., ale jakbyś musiał zapłacić za wszystkie Word'y i Exele to mógłbyś sobie kupić iMaca dla siebie i dla żony bądź dziewczyny za równowartość ceny ...
    Od lat z powodzeniem stosuję Open Office'a.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Dziwne, ale to raczej nie ma nic wspolnego z grafika ani systemem a raczej z silnikami przegladarek. Pod FF i IE dziala plynnie pod Vista (w fabryce jestem, mam pieca ) a w Safari i Operze (suxx!) juz sie przycina. Kompt to Q6600 4GB GF8600GT. Wiec test o kant... jedynie
    A u mnie opera na jednordzeniowym Pentium M radzi sobie fantastycznie. Chodzi bardzo płynnie.
    Ostatnio edytowane przez Sielan ; 28-03-2008 o 23:04 Powód: Automerged Doublepost
    30D + szpargały

Uprawnienia umieszczania postów