Strona 34 z 68 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Uzależniony

Domyślnie

Jak widac ja nie pasuje do profilu uzytkownika maca, a powiem dlaczego.
    Po pierwsze uzywam codziennie, w domu i w pracy. W domu z wyboru, w pracy z koniecznosci. Czesciej pracuje na XP.
    Mimo ze posiadam, POTRAFIE KRYTYKOWAC. Nie jestem zaslepiony.
    Poniewaz moja praca to siedzienie na *nixach to potrafie tez glebiej wejsc w system i miec o nim swoje zdanie.
    Poniewaz pisze soft ktory ma dzialac tez na makach mam o nich swoje zdanie.

Kazdy system ma swoje wady, podkreslam KAZDY. Wiec makowkarze niech przyjma ze OSX tez posiada wady.

Na moim biurku w pracy mam obok siebie G5 i c2d z xp.
    Niestety z zalem musze stwierdzic ze osx wypierdziela sie duzo czesciej.
    W windowsie czestotliwosc zwisy systemu jest zalezna od sterownikow. Pracujac na markowym sprzecie zwisow w praktyce nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Alez dla mnie jak najbardziej oczywista. Mak do domu nadaje sie doskonale. Wiesz, nie kazdemu zalezy na tym co Tobie. Nie kazdy gra w najnowsze gry i nie rysuje w domu w Autocadzie (jak juz rysuje to fabryce na piecu). Po prostu sa ludzie, ktorzy cenia sobie niezawodnosc, prostote, ladny design oraz przyjazny system i im to wystarcza
    naprawde nie wiem co to za mit z tym brakiem niezawodności (rozumiem stabilności, awaryjności etc) .... no chyba że ktoś kupuje komputery razem z cebulą i kiełbasą w auchanie ..... no ale wtedy cena czyni cuda....

BTW z tym ładnym designem ... bez problemu zrobie zestaw ktoremu tylko jabłuszka na monitorze bedzie brakować a tak dla niewprawnego oka nie odróżni ... z tym że ja mam wybór i mogę zrobić niemalże dowolny design .... dziś nie stanowi to problemu

PS. dziś kupuję dysk na hackintosha 10,5,2 (nie do wary 160 Barracuda SATAII to 135 PLN brutto) wyszła bardzo dobra wersja ze wszystkimi sterownikami i możliwością update 8) ..wieść gminna niesie że jest super stabilny i działa dosłownie wszystko ! szczególnie w konfiguracji Intel/ati równiez sterowniki do nowych kart 38XX ... zobaczymy w ciągu 2 dni :P

PS2 . imo Apple robi kolosalną głupotę nie udostępniającsamego systemu bo w krótkim czasie zarobiło by znacznie wiecej niż na sprzedaży mydelniczek .....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 10:22

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    kurde ja już nie wiem chyba w końcu zacytuje sam siebie;

rozumiem mak juserzy
    Sęk w tym, że nie rozumiesz. Daj już spokój, w dodatku dyskutujesz sam ze sobą.

aa i plaster zdziwiłbyś się ile ludzi wykorzystuje komputery do gier .... promil hehehe jasne
    Hehe, jasne, bo jestem ślepy i nie widzę do czego używają komputerów moi znajomi. Tylko, że oni są dorośli, możliwe, że popsmarki mają inne potrzeby...

J

Domyślnie

Zadzwonilem na infolinie techniczna i mila pani poinformowala mnie, ze w przypadku awarii odsylam komputer do serwisu, czas naprawy do 2 tygodni, w przypadku koniecznosci sprowadzenia czesci kolejny tydzien.
    Powiem szczerze, jest to zenujace podejscie do klienta, zwlaszcza przy komputerach ze slowem PRO w nazwie.
    Podobno ma sie to zmienic, jak sie zmieni to zaczne sie zastanawiac nad Applem.
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Uzależniony

Domyślnie

PS2 . imo Apple robi kolosalną głupotę nie udostępniającsamego systemu bo w krótkim czasie zarobiło by znacznie wiecej niż na sprzedaży mydelniczek .....
    Pytanie czy by nie spadla sprzedaz mydelniczek.
    Ja chetnie kupilbym OSX na komputer "nie apple".

Ale apple tego nie zrobi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Sęk w tym, że nie rozumiesz. Daj już spokój, w dodatku dyskutujesz sam ze sobą.

Hehe, jasne, bo jestem ślepy i nie widzę do czego używają komputerów moi znajomi. Tylko, że oni są dorośli, możliwe, że popsmarki mają inne potrzeby...

J
    poproszę moderatorów o zwrócenie koledze uwagi bo pozwala sobie na chamstwo wobec mojej osoby pierwszy złośliwie przekręcił mój login, po drobnej aczkolwiek nieco złośliwej odpowiedzi na to, pozwala sobie na zwyczajne chamstwo i osobiste wycieczki.
    Ja w żadnynej z tych wypowiedzi nie pozwalam sobnie na takie szczeniackie wyskoki.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 10:53

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Technicznie, czy licencyjnie?
    Technicznie to jest sztuka dla sztuki, pracować (ani - o zgrozo - GRAĆ!)) się na takim Frankensteinie nie da...

Ze wskazaniem na "IMHO"
    Nie, nie ze wskazaniem na IMHO. Jest oczywiste, że jeżeli masz kupić maka na którego NIE MA potrzebnego Ci oprogramowania - to jesteś idiotą. Jeżeli jest w wersji makowej - a ten wątek akurat jest o takim przypadku - to nikt normalny nie kupi maka po to, żeby postawić Windowsy i pecetowego Photoshopa. Ja to już przerabiałem parę razy u znajomych, którzy się przesiedli na maka (w drugą stronę nauka migracji nie zanotowała): kupuję wypasa maczka bo jest trendy (autentyczna argumentacja: jest MODA na maki ), instaluję Windowsy bo na maka nie ma softu, mijają 2 miesiące - i nagle okazuje się, że te Windowsy są nieużywane, bo jednak soft na maka jest, w dodatku jakieś ładniejszy, mniej się wywala, nie pyta ciągle "are you sure?" i jest po prostu przyjazny. A że te kompy są kupowane jednak do pracy, nie do grania - to przekłada się po prostu na kasę i komfort pracy. Tyle razy widziałem takie akcje, że nawet nie chce mi się o tym pisać...
    Zresztą - sprzedaż laptopów Apple poszła w górę właśnie dlatego, że pececiarze się przesiadają (najszybszy laptop z Vistą - MacBook Pro )

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    poproszę moderatorów o zwrócenie koledze uwagi bo pozwala sobie na chamstwo wobec mojej osoby pierwszy złośliwie przekręcił mój login
    Ty zacząłeś, przeczytaj jeszcze raz swoje posty. Jesteśmy kwita. Złośliwości mnie nie ruszają.
    Ostatnio edytowane przez Jester ; 31-03-2008 o 10:56 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

BTW z tym ładnym designem ... bez problemu zrobie zestaw ktoremu tylko jabłuszka na monitorze bedzie brakować a tak dla niewprawnego oka nie odróżni ... z tym że ja mam wybór i mogę zrobić niemalże dowolny design .... dziś nie stanowi to problemu
    popmart, masz zdolnosci slusarsko-spawalniczo-lakierniczo-stolarskie? No nie wiedzialem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Przecież doskonale wiesz, że tylko dostosowałem się do poziomu argumentacji kolegi topmarta
    ja zaczołem a to ciekawe co pewnie pomyłka jasne? jakoś t jest stosunkowo daleko od p a nie widzę jakoś wcześniejszych osobistych wycieczek do Ciebie .....

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    popmart, masz zdolnosci slusarsko-spawalniczo-lakierniczo-stolarskie? No nie wiedzialem
    ej dominik naprawde są obudowy, klawiatury , białe monitory które do złudzenia przypominają ten szpitalny styl...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 11:11 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

NIE !!!

a rozumiem że nawiedzony makjuzer rozumie Apple czy warto? (oczywiście tylko i wyłącznie warto)
    a nie potrafisz tak bez obrazania?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 34 z 68 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów