MM na luzaku da sie grac, wlasnie kupilem wersje BT i jest wypas
w ogole to w irze jest tez sporo gier na apple w sklepach czego nawet o niemczech nie mozna powiedziec nie wspominajac nawet o PL, choc na korzysc PL co ciekawe mozna dodac, iz obsluga w iSpocie w Galway w porwonaniu do np Wrocka jest po prostu... zenua, powinni kartofle sprzedawac a nie komputery... ze ktos w tym sklepie w ogole cos kupuje wynika raczej z samozaparcia niz sukcesu marketingowego sprzedawcy.... no chyba ze ich bill podplaca![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
To porownianie mialo byc tak dla kontrastu, poniewaz nadal uwazam, ze applowskiemi myszkami nie da sie grac w dynamiczne strzelanki ...juz wolalbym ta z ciezarkami![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 18-08-2007 o 08:12
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Apple samo sobie jest winne, ze nie jest postrzegane jako platforma, na ktorej mozna pograc od czasu do czasu. Te pare ostatnich tytulow nie odwroci 30 lat zaniedbania tak wielkiego segmentu rynku. Teraz beda musieli dobrze marketing pogonic aby zaczac sie liczyc. Reklamy jakie to fajne DVD mozna sobie zrobic na Apple albo jak to PC cierpi od wirusow wielu klientow im nie dadza.
...
Ja nie przeczytałem całego wątku - tylko kilka pierwszych postów... Zamieniam właśnie laptopa Acera na Macbook'a Pro C2D 2,4GHz, 15,4" LED, 2GB Ram (czekam aż się ich więcej w Polsce pojawi, bo problem z dostępnością) a z kolei kupuję też 'składaka' PC'ta - na Core 2 Quad - do wizualizacji. Jak dla mnie uniwersalność Mac'a (OSX i Windows na jednym kompie czy to przez bootcampa czy Parallels - obojętne), jakość wykonania i chyba najdłuższa żywotność baterii w tym segmencie cenowo/jakościowym to dla mnie ideał. Długo czekał i zastanawiałem się nad zakupem 'pudła' w postaci Mac'a Pro (stacjonarnego) na Quad Xeon, ale koszty pamięci i rozszerzenia grafiki mnie przerosły.
Podsumowując - jeśli laptopa to Apple lub Toshibę, względnie Dell (byle nie refurbished) i Asus. Jeśli do 3500zł to polecałbym MacBook'a - białego - najtańszą wersję, tylko aby RAM rozszerzyć...
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...