Strona 21 z 68 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Teraz wszystkich juz nie znajde, ale z przykladowych:
    http://www.news.com/8301-10784_3-6146229-7.html

Aktualne do 10.4 wlacznie, jak to w 10.5 wyglada nie wiem.

A ja musze porownac jak w obu systemach wyglada teraz vector based gui. OSX mial miec a tego nie widac. Juz powoli pojawiaja sie monitory majace okolice 200dpi, za jakis czas beda dostepne i wyjdzie co lepsze
    dzik! albo się cos napiłeś pisząc tego posta albo czytając ten artykuł - przeczytałem go 3X i nie znalazłem ani jednego słowa potwierdzającego to że
    Napisał dzik
    C
    ...
    P.S. Adobe twierdzi ze ich produkty lepiej chodza na windowsie.....
    Mowa jedynie o tym że OSX nie jest 64bitowy ale co z tego skoro nie bedzie Photoshopa w tej wersji ...
    twoje posty to po prostu twoja głęboka nadinterpretacja ...
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 28-03-2008 o 04:34

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    I masz odpowiedz
    Dla Leo 1GB to troszke malo, tak na styk bym powiedzial
    Zrob update safari jesli tego jeszcze nie zrobiles. Nowa wersja jest zdecydowanie szybsza.
    Tak, tyle że z zainstalowanym Firefoxem wszystko gra
    Coś mam popsute z Safari ale nie wiem co. Być może przyczyną jest właśnie ta aktualizacja ale nie chce mi się co 2 tygodnie latać pomiędzy przeglądarkami. Od dawna używałem Firefoxa na PC więc i tu będę używał. Zwłaszcza że FF3 jest przeszybka
    Na 1GB RAMu Leo u mnie działa bardzo przyzwoicie, nawet bardzo bardzo, oprócz tego Safari
    Drugą kość chce dokupić tylko do Photoshopa...

Cytat Zamieszczone przez Riccardo
    Komfortowa praca z tym systemem zaczyna sie od 2 gb RAM. I wtedy mozesz mu nasrac programow ile chcesz...
    Komfortowa praca z systemem to 1GB, naprawde

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Ze he? Vista na 1GB? Na 1GB to to w ogole nie chodzi A buja sie jak woz z weglem aby w ogole wystartowac
    Otóż to. A mam porównanie w przeciwieństwie do popmart który maczka chyba na oczy nie widział ;P
    Szlag mnie trafia jak u siostry na C2D 1.83 i 1GBRAM musze cokolwiek na Viscie zrobic ;P

Cytat Zamieszczone przez popmart
    a vista jako system na 1GB chodzi przyzwoicie zajmuje jakieś 700MB ram i pozostaje jakieś 300na programy ... nie przesadzaj dominik ... troszkę prawdy by się przydało i nie pomyśl sobie że ją chwalę- bo nie jest mi do niczego nie potrzebna choć mam 4GB ramu
    Prawda i fakt jest taki, że Leopard jest szybszy od Visty na podobnym sprzęcie. Przynajmniej do takich wniosków ja doszedłem po używaniu OBYDWU systemów

Cytat Zamieszczone przez MalFunkTion
    z imacow ktore podales
    1. bialy imac 24``
    2. srebrny imac 24``

to mysle ze szybszy bedzie w kolorze srebrnym (najlepiej jakby byl czerwony - bo wiadomo ze czerwone jest szybsze)
    No i masz rację, srebrny będzie szybszy bo jest nowszy (najpierw trochę poczytaj, później się wypowiadaj - no offence )

To tyle ode mnie, jako usera obydwu systemów (a tak nawiasem mówiąc to na takiej samej konfiguracji najszybciej działa XP, za którego szybkością tęsknię ;P)
    Ostatnio edytowane przez westu ; 28-03-2008 o 08:47

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

maki widziałem na oczy wielokrotnie (pracowałem w 2 firmach reklamowych, kleiłem indesign , PS ) .... i moje wrażenia są powiedzmy umiarkowane sprzęty potrafiły się zawieśić dość często (miałem stycznośc conajmiej z 3 egz 10,4 kolega dominik powie że no upadty itp ale na ówczesne czasy sprzęt był updatowany z mozliwie nowym softem) Do demonów szybkości nie należą, i wogóle zastosowanie w warunkach domowych czyt. nieprofesjonalnych jest w/g mnie czystym snobizmem. W zastosowaniach szerokopojętych są imo kiepskawe. marny i drogi soft poza DTP i Muzyką tu już tylko drogi, komponenty często marniutkie sprzed 2 generacji: dyski, vga itp.... Miałem się nie wypowiadać ale zostałem wywołany jakoby do tablicy.

To ciekawe ale userzy maków ekstremalnie nie znają się na żartach i mają jakiś tajemniczy stosnek do bądź co bądź jedynie komputera. Ja w swoich postach jedynie chciałem zaznaczyć że zbytnie podniecanie się jabłkiem, to żeby nie być niegrzecznym ....przesada

PS komputer jak komputer jedne rzeczy chodzą lepiej jedne gorzej a innych wogóle nie ma .....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 28-03-2008 o 09:28

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta

To ciekawe ale userzy maków ekstremalnie nie znają się na żartach i mają jakiś tajemniczy stosnek do bądź co bądź jedynie komputera. Ja w swoich postach jedynie chciałem zaznaczyć że zbytnie podniecanie się jabłkiem, to żeby nie być niegrzecznym ....przesada
    równie dobrze mógłbyś napisać że używanie eLek to snobizm ...bo przecież tamronami i sigmami też się da robić zdjęcia... bądź co bądź to jedynie obiektywy ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    równie dobrze mógłbyś napisać że używanie eLek to snobizm ...bo przecież tamronami i sigmami też się da robić zdjęcia... bądź co bądź to jedynie obiektywy ...
    i do zastosowań "domowo - amatorskich " jest to snobizm czyż nie .... choć w tym przypadku po 3-4 latach nie będą złomem jak każdy komputer nawet wspaniały mak więc porównanie nie jest jakoś szczególnie trafione
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 28-03-2008 o 09:34

Domyślnie

i do zastosowań "domowo - amatorskich " jest to snobizm czyż nie .... choć w tym przypadku po 3-4 latach nie będą złomem jak każdy komputer nawet wspaniały mak więc porównanie nie jest jakoś szczególnie trafione
    mój ma 2.5 roku i chodzi jak burza dwie re-instalacje systemu, włącznie z zainstalowaniem leoparda, kolega, z nieco szybszym pecetem wszystkie podzespoły nowiusieńkie upgradowne, co kilka miesięcy, dwa razy więcej ramu niż ja ... w tym samym czasie re instalował Windę ok 12x a używa go do obróbki zdjęć zaledwie amatorsko...
    to że apple wiodą prym w zastosowaniach graficznych/fotograficznych to oczywista oczywistość, twierdzą inaczej ludzie złośliwi z wężem w kieszeni ...

Domyślnie

ktoś kto reinstaluje winde 12x w czsie 2 lat jest imo jemiołem albo ma zwyczajnie niesprawny hardware, ale nie w tym rzecz czy winda gorsz lepsza ... imo w tym rzecz że mak nie taki ładny jak go malują i ma swoje zarówno zalety jaki i wady a troszeczkę mnie drażni to że ludzie z klapkami na oczach opiewają zalety ponad normę a wad jakby nie widzą ... a miom zdaniem ma sporo wad a i zalety poza oczywiście szeroko pojętym DTP są wątpliwe.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 28-03-2008 o 10:01

Domyślnie

Do demonów szybkości nie należą, i wogóle zastosowanie w warunkach domowych czyt. nieprofesjonalnych jest w/g mnie czystym snobizmem. W zastosowaniach szerokopojętych są imo kiepskawe. marny i drogi soft poza DTP i Muzyką, komponenty często marniutkie sprzed 2 generacji: dyski, vga itp....
    I tutaj się mylisz, choć mam ambiwalentny stosunek do czegokowiek co jest narzędziem czy też gadżetem.... Ale Apple daje dla przysłowiowego Kowalskiego, (nie liczę twardzieli i wyrostków, którzy komputera używają do gier)... wszystko to co jest i możę mu się przydać... czyli, wraz z systemem operacyjnym otrzymuje iLife08, a tam nie musi siędoktoryzować jak w przypadku systemu PC, aby założyć sobie w kilka chwil stronę internetową, prowadzić blog, fotobolg, etc... Zrobić film z urodzin za pomocą wizzardów (przynajmniej na początek)... Zdjęcia w iPhoto w kilka chwil pogrupować i wrzucić do netu za pomocą kilku kliknięć, iDisk, FTP, konto mail, konto iMac, kalendarze, daszbordy, widgedy, filmy DVD, prezentacje zdjęć znajomym przy pomocy pilota, iTunes, wszystko proste i nie wymagające od użytkownika wiedzy informatycznej... Do tego jak się chce mocno (a w przypadku MBP, chce się mieć najszybszy komputer przenośny na świecie z windowsem - wczoraj dwa takie konfigurowalem i instalowałem Call of Duty 4 - full wypas), to przy pomocy wbudowanego bootcampa można sobie zainstalować windowsa bez żadnych ceregieli i znowu bez wiedzy informatycznej, gdyż nawet zainstalowanie dodatkowych sterowników, utilsów i wszystkiego tego, co oferuje sprzęt apple, to nie droga przez mękę, tylko jedna płytka, raz klikamy na początek i po kilku miniutach działa wszystko co daje nam urządzenie/komputer...
    O braku problemów w MacOS z wirusami trojanami i innym badziewiem nie wspomnę - bo to dopiero zmora przeciętnego Kowalskiego w windowsie...
    Tylko nie piszcie że nie wiem co piszę , bo mam z Mac OS i Łindołs doczynienia co dzień - i nie tylko na swoich komputerach, ale setkach innych komputerów...
    Update to czysta przyjemność na koniec
    Pozdrawiam z humorem

PS. A na forum fotograficznym nadmienię, że nie docenia maca ten, kto nie pracował na Aperture, a teraz na Aperture 2
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 28-03-2008 o 10:10

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Tak jak Obserwator pisze. Mak jest wrecz stworzony dla Kowalskiego. I mowie to z doswiadczenia, poniewaz mam w domu 3 maki i odkad wywalilem przaez okno ostatniego peceta nie musze sie martwic tym, ze ojciec, ktory z komputeryzacja nie ma zupelnie nic wspolnego nic nie namiesza w windowsie probujac odpalic gadu-gadu ;>
    Do zastosowan domowych jak najbardziej. A ze darmowe CD z gazety wyborczej nie dzialaja? Pfff, mozna to przezyc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    I tutaj się mylisz, choć mam ambiwalentny stosunek do czegokowiek co jest narzędziem czy też gadżetem.... Ale Apple daje dla przysłowiowego Kowalskiego, (nie liczę twardzieli i wyrostków, którzy komputera używają do gier)... wszystko to co jest i możę mu się przydać... czyli, wraz z systemem operacyjnym otrzymuje iLife08, a tam nie musi siędoktoryzować jak w przypadku systemu PC, aby założyć sobie w kilka chwil stronę internetową, prowadzić blog, fotobolg, etc... Zrobić film z urodzin za pomocą wizzardów (przynajmniej na początek)... Zdjęcia w iPhoto w kilka chwil pogrupować i wrzucić do netu za pomocą kilku kliknięć, iDisk, FTP, konto mail, konto iMac, kalendarze, daszbordy, widgedy, filmy DVD, prezentacje zdjęć znajomym przy pomocy pilota, iTunes, wszystko proste i nie wymagające od użytkownika wiedzy informatycznej... Do tego jak się chce mocno (a w przypadku MBP, chce się mieć najszybszy komputer przenośny na świecie z windowsem - wczoraj dwa takie konfigurowalem i instalowałem Call of Duty 4 - full wypas), to przy pomocy wbudowanego bootcampa można sobie zainstalować windowsa bez żadnych ceregieli i znowu bez wiedzy informatycznej, gdyż nawet zainstalowanie dodatkowych sterowników, utilsów i wszystkiego tego, co oferuje sprzęt apple, to nie droga przez mękę, tylko jedna płytka, raz klikamy na początek i po kilku miniutach działa wszystko co daje nam urządzenie/komputer...
    O braku problemów w MacOS z wirusami trojanami i innym badziewiem nie wspomnę - bo to dopiero zmora przeciętnego Kowalskiego w windowsie...
    Tylko nie piszcie że nie wiem co piszę , bo mam z Mac OS i Łindołs doczynienia co dzień - i nie tylko na swoich komputerach, ale setkach innych komputerów...
    Update to czysta przyjemność na koniec
    Pozdrawiam z humorem

PS. A na forum fotograficznym nadmienię, że nie docenia maca ten, kto nie pracował na Aperture, a teraz na Aperture 2

już niedługo konsole będą oferowały podobne proste i funkcjonalne narzędzia i co wtedy kupisz Play Station 4 ? bo ma wszystko prościutkie fajne i ładniutkie ? .... Mak w polsce to jednak nadal 2-3X drożej ... ale naprawde nie chodzi mi o wyższoć jednego nad drugim , chodzi mi o jakąś niezdrową wyższoć odczuwaną przez posiadaczy imo sprzętu który ma tyle zalet co wad (jak dlamnie)

Strona 21 z 68 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów