Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: przywitanie i od razu prośba...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Nie wiem jaki to jest nikonowski kit , ale na 99% nie miał światła 2,8 i rożnice w fotach mogą wynikać z małej głębi ostrości .
    niestety na 100% nie miał światła 2.8, jest to kit z D70-ki, światło 3,5-4,5, jednak to nie ma znaczenia, miałem zoomy 2,8, mam teleobiektyw 2,8 i wiem, jak wygląda zabawa z głębią ostrości.

Czy ktoś miałby chwilkę na zerknięnie na moje fotki i ocenę zooma?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez griszka Zobacz posta
    Czy ktoś miałby chwilkę na zerknięnie na moje fotki i ocenę zooma?
    Zerknąłem, jest gites. W kościele słabiej, ale pewnie ISO spore, więc tak ma właśnie być.

Mam 5D z tym szkiełkiem i ostrość jest słabsza niż przy przymkniętej do 4 pięćdziesiątce 1.8 za 400 PLN, wiem z autopsji. CA w tej eLce będzie większa, wiem z autopsji. Jednak pięćdziesiątka nie ma używalnej (w/g moich wymagań) przesłony 2.8, a na pewno nie ma jej w zakresie 24-70 mm.

Dziwi mnie, że twoja eLunia nie trafia (jak twierdzisz) za każdym razem, moja z 5D nie myli się nigdy (ja owszem), a 2.8 to moja ulubiona dziura.
    Smiena 8M

Domyślnie

Dzięki Canclerz!

Już myślałem, że nikt mi nie zechce pomóc "świeżemu" cononierowi

Z tym trafianiem to może moja wina, choć z 135-tką trafiam zawsze. Może musze się nauczyć focusa w canonie, wydaje mi się, że nikon pod tym względem jest niestety ale chyba lepszy...

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez griszka Zobacz posta
    wydaje mi się, że nikon pod tym względem jest niestety ale chyba lepszy...
    Nie wiem czy niestety, ale na pewno jest lepszy.
    Co do Twoich zdjęć, to ja tam mydła nie widzę, po prostu jakiejś super ostrości nie ma.

W moim 70-200/4L zaraz po kupnie zauważyłem, że ma BF na niskich ogniskowych. Wydawało mi się też, że AF stanowczo za często się myli, oddałem go do kalibracji i od tamtej pory 99% zdjęć mam trafionych w punkt.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 13-08-2007 o 00:04
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów