THG interviewed Chuck Westfall, Manager of the Canon's Cameras Technical Information Department
THG interviewed Chuck Westfall, Manager of the Canon's Cameras Technical Information Department
Ciekawe, ale linka zabrakło chyba![]()
http://www.tomshardware.com/hardnews...24_143333.html
racja
swoja droga, ile objektywow z oferty Canona, jest w stanie wykorzystac 22 mpix? wydaje mi sie, ze Canon te 22 mogl juz wlozyc do 1ds mk ii, tylko po co (konkurencja "dorobila" sie 12. chyba, ze Canon zechce odbrac klientele producentom sredniego fotmatu (nowa Mamiya i Pentax)
Czemu obiektywy mialy by nie przeniesc 22MPIX, jakies gorsze szklo czy co? Jak ma to sie np. do optyki od wielkich formatow?
aberacje chromatyczne, nieostrość na brzegach, winietowanie (w takim 24-70l podpiętym do 1ds mk ii różnica jasności pomiędzy środkiem a brzegiem kadru wynosi 4 przysłony) - to już chyba wystarczy?
Troche zmartwiles mnie ta informacja (moze jakies zrodlo?), poniewaz zastanawialem sie nad tym szklem... Ale z drugiej strony, to chyba cecha nie tylko soczewek Canona?Zamieszczone przez sven
Pozdr
Piotr
A co ma piernik do wiatraka ?Zamieszczone przez sven
Ktoś nakręcił ze cztery filtry nie-slim i zapomniał ich zdjąć ? 1 Ds mk2 ma jakieś szczególne cechy że tak winietuje z tym obiektywem a inne jakoś nie ?Zamieszczone przez sven
jest znaczna roznicz pomiedzy sensorem wielkosci pelnej klatki a apsem.
A sensorem pełnej wielkości a klatką małego obrazka ?Zamieszczone przez sven
O ile ja wiem to własnie o to chodzi, że sensor pełnej wielkości oznacza dokładnie wielkość klatki 35mm.