Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jak wyłączyc lampkę w 30D?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    oj nie jestem pewien czy mas rację. Wbudowana lampa ma oprócz palnika taką właśnie mini lampkę, którą o ile dobrze pamiętam właśnie doświeca oczka.
    Chyba jednak Ty się mylisz.
    Str. 14 instrukcji obsługi Canona 30D, rozdział "Elementy budowy i obsługi". Na rysunku korpusu są opisane dokładnie wszystkie jego elementy, a przy odnośniku dotyczącym owej diody tkwi objaśnienie: "Redukcja 'czerw. oczu'. Kontrolka samowyzwalacza (str. 104/50)".
    Na str. 104 jest dokładnie opisane jak włączyć redukcję, jednak tam już nie ma rysunku samej diody.
    Także wg instrukcji jasno wychodzi, że to nie wbudowana lampa ma minilampkę, tylko to właśnie ta dioda ma służyć do redukcji czerwonych oczu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Olej Zobacz posta
    a czy ktos wie jak w 30D skrocic czas samowyzwalacza z 10 s na np. 1 s ??
    Nie da się.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Znalazłem jeszcze coś takiego.
    Str. 98 instrukcji, rozdział "Blokowanie lustra w górnym położeniu", 3 uwaga od dołu strony: "Gdy działa blokowanie lustra w górnym położeniu i samowyzwalanie, to po naciśnięciu spustu migawki 'do końca' zdjęcie wykona się z opóźnieniem 2 sekund od podniesienia się lustra."
    Ja to rozumiem w ten sposób, że włączając MLU uzyskujemy 2 sekundowy samowyzwalacz. Nie polecam próbować w pełnym słońcu
    A tak w ogóle to najlepiej używać pilota/wężyka. Będzie to najwygodniejsze.
    Ostatnio edytowane przez solti ; 12-08-2007 o 01:00 Powód: Automerged Doublepost
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów