Nie przesadzajmy, do jakich celów wykorzystujesz zdjęcia?
Nie przesadzajmy, do jakich celów wykorzystujesz zdjęcia?
jak dla mnie fota jest ok.moze minimalnie przesadziles z GO.mozna tez nieco wyostrzyc i ociupinke zwiekszyc ekspozycje,ale to detale,jest spoko
C-F-K - forever
Dzieki wszytkim. Tzn ze mialem zwidy.
Dzis zakupilem 17-40L i wydaje mi sie ze 17-40 lepiej ostrzy. Jestem bardzo zadowolony.
ostre. Co do GO to prawda![]()
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Też odniosłem wrazenie ze ostrosć jest przed butelką.
tylko nie wiem dlaczego tej ostrosci przed butelka mialoby nie byc ? w koncu zdjecie jest robione pod pewnym katem wiec plaszczyzna ostrosci przebiega tez pod tym samym katem przez butelke i przez stol, narysowalem to troszke pokracznie, ale moze latwiej wtedy zrozumiec, ze jesli nawet ostrzyl na butelke to ta sama plaszczyzna ostrosci lapie rowniez kawalek stolu
a pozniej sie dziwia ze nagle polowa ma FF alb BF, a okazuje sie problem lezy gdzie indziej, czy to az takie trudne do zrozumienia ? toz to czysta matematyka i fizyka
zeby TYLKO butelka byla ostra to aparat musialby stac plasko na stole a plaszczyzna ostrosci dokladnie pokrywac sie z fotografowana scianka butelki, inaczej zawsze bedzie cos ostrego za i przed obiektem na ktory ostrzymy, bo ta plaszczyzna jest nachylona do stolu pod takim samym katem co aparat
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
misza, co za gust...?? czerwony obrus na stole...??![]()
obrus jak obrós cały stół... ale jak ładnie narysowane a matematyka matematyką.... chyb anie wszyscy ją lubią...
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.