Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Wojny forumowe - dlaczego kotluje sie w hydeparku ?!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    w drugim może jedynie delikwenta (który wcale nie musi być noga w temacie) wpędzić w deprechę i w ogóle przestanie się tym zajmować ze szkodą dla fajnego hobby.
    masz rację, tym bardziej, że często poprzez rozmaite grupy adoracyjne zdjęcia ciekawe (choć niekoniecznie sztampowo perfekcyjne) giną, a ich autorzy tracą własny styl. Rośnie za to rzesza powielających kalkę rzemieślników.

Ja sam jednak wystawiam zdjęcia, bo to daje mi trzy następujące doświadczenia:
    1) pomaga się rozwijać (jednak - sposób komentarzy można wyłowić również te cenne)
    2) pokazuje mi jak bardzo różni się moje spojrzenie od spojrzenia innych (ale choć niekoniecznie chcę je zmieniać, to takie doświadczenie jest pouczające)
    3) chcę jednak się zaprezentować. W końcu robię zdjęcia, aby je oglądano.

Ja akurat myślę, że fora galeriowe, prezentujące zdjęcia i komentujące je, są jednak na przyzwoitym poziomie. Choć znajdują się tam grupki całujących się po tyłkach wielbicieli, choć widać jak ludzie chcą się w takie grupki wkupić i na potęgę się podlizują itd, to co najwyżej nie zwraca się uwagi na innych. O kłótnie raczej trudniej.

Najgorzej jest jednak na forach sprzętowych/technicznych/dyskusyjnych/tematycznych. Bo tam wchodzi się w detale, i nie wystarczy wpisać - "ładne". I pojawia się problem kompetencji i ich braku, oraz ogólnie pojętej kultury.

Moim zdaniem poza wspomnianymi emocjami, które czasami dają o sobie znać, jest cała masa frustratów, ludzi niespełnionych, zakompleksionych. Bardzo chcą coś znaczyć i aby to osiągnąć zaczynają hałasować, kłamać, zmyślać, kraść cudze zdjęcia, itd, itp. Wyrażają swoje opinie tonem krytycznym i wszystkowiedzącym - w końcu mają się liczyć! A kiedy ktoś ich na tym złapie - wpadają w furię, bo znowu okazuje się, że ten wizerunek samych siebie, który sobie upodobali i który chcieli zfałszować nie pasuje do nich. W jednych przypadkach to tragedie ludzkie, w innych i chyba zdecydowanie częściej - historie małych ludzi.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja lubię pokazywać moje zdjęcia. Wcale nie uważam że są jakieś szczególne, ba, sądzę nawet że są poniżej przeciętnej. Ale mnie się podobają. Pewnie są nawet poniżej przeciętnej, ale robie je dla swojej własnej przyjemności. Lubię zdjęcia robić i lubię je oglądać. Wg mnie aspekty techniczne zdjęcia są sprawą trzeciorzędną.
    Mam swoją stronę gdzie wystawiam zdjęcia, wystawiam je też na deviantART. Ktos mi skrytykuje zdjęcie? Trudno, może mu się nie spodobałoa może jak będzie to jakas konstruktywna krytyka to czegoś się nauczę. Ktoś mnie pochwali to cieszę się jak dziecko.
    Jakoś obce mi są wojny sytemowo-modelowo-filozoficzne. Każdy robie zdjęcia takie jak potrafi i jakie ma ochotę robić.
    Zwykle olewam towarzystwa wzajemnej adoracji. Jednego tylko nie zniosłem - plfoto. To co się tam dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie.

Ogólnie jestem spokojnym człowiekiem.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów