Ja szczerze podziwiam tych, którzy mają czas i zdrowie do wystawiania swoich dokonań na wszelkiego rodzaju portalach nazwijmy to wystawienniczych i przejmują się tym co tam ktoś napisał. Mnie jakoś nigdy specjalnie nie rajcowały takie opinie. Robię zdjęcia dla własnej przyjemności. Niektórym się podobają, inni są obojętni. Czasem uda mi się to i owo opublikować i tyle.

Wydaje mi się, że takie wystawianie zdjęć do oceny jest o tyle bez sensu, że właściwie to nic z tego nie wynika. Ani jak są chwalone ani jak ganione. W pierwszym przypadku nie przekłada się to właściwie na nic, w drugim może jedynie delikwenta (który wcale nie musi być noga w temacie) wpędzić w deprechę i w ogóle przestanie się tym zajmować ze szkodą dla fajnego hobby.
Nie wiem może źle na to patrzę, może dla początkujących jest to jakaś forma nauki ale jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś zacznie robić lepsze zdjęcia wskutek krytyki na forum.

To tylko moje osobiste spostrzeżenia na ten temat przy niedzieli i proszę nie traktować tego zbyt dosłownie .