no właśnie nie... muszę chyba oddać monitor do kalibracji... w LR bynajmniej mi przepałów nie pokazuje...
no właśnie nie... muszę chyba oddać monitor do kalibracji... w LR bynajmniej mi przepałów nie pokazuje...
Oczywiście, że to nie to samo, bo "zbieżności geometrii kół" w samochodzie nie ma, a przynajmniej jest to określenie niepoprawne. Zbieznośc kół, to tylko jeden z czterech parametrów sprawdzanych przy kontrolii ich "geometrii" na którą składaja się: kąt pochylenia kół, kąt pochylenia sworznia zwrotnicy, kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy oraz wyżej wymieniona zbieżność kół:wink:
PS: nie zadawaj się z mechanikami, bo strasznie sie czepiają:grin:
Ostatnio edytowane przez Slider ; 27-10-2008 o 23:41
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Chciałem się popisać wiedzą (której nie posiadam). Nie wyszło, trudno.
Normalnie to bym się obraził, no ale że jesteś z Trójmiasta, to nie potrafię... Napisz, proszę, czy "robisz" w jakimś autoryzowanym warsztacie i czy jesteś kibicem Wybrzeża.:-D Żeby nie był zupełny OT, to powiem, że ostatnio jechałem w Poznaniu mrocznym, surowym Jelczem-Ogórkiem, czyli produkowaną na czechosłowackiej licencji Skodą 706 RTO (niesynchronizowana skrzynia biegów -miodzio:-D).
Tak, w zaleznosci od tego czy bierzemy pod uwage zbieznośc obu kół (całkowita) czy każdego koła z osobna (połówkowa)
byłeś blisko w kazdym razie:wink: diagnostyka kół, podwozi i układów kierowniczych ma dość zaawansowaną terminologię.
A za co miałbyś sie obrazić? że Cię poprawiłem?Normalnie to bym się obraził, no ale że jesteś z Trójmiasta, to nie potrafię...Niektórym dość nagminnie wytyka się błędy ortograficzne, a jeszcze się nie obrazili..:wink:
Ja nie "robię". mój ojciec jest z zawodu mechanikiem okrętowym, ja tylko korzystam z jego książek, wiedzy i doświadczeń:wink:Napisz, proszę, czy "robisz" w jakimś autoryzowanym warsztacie..
Hmm.. właśnie niedawno byłem z ojcem na diagnostyce kół w jednym z warsztatów i tacy "fachowcy" zamiast ustawić w samochodzie zbiezność (całkowitą) +0.5mm, to oni ustawili +5mm.. bawet nie myslę jakie to mogloby miec skutki na dłuższa metę..Potem sie bardzo mądrze tłumaczyli, że im "0 umknęło".
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
To od tej* strony na tym forum też już o sobie dałem znać?
* -nie w znaczeniu poznańskim
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Surowy, mroczny"Ogórek":
Ostatnio edytowane przez basala ; 28-10-2008 o 03:22 Powód: Automerged Doublepost
jaki on "surowy i mroczy"?!:-o
toż to ogórek nasz nazwyklejszy, który przemierza co niedziela ulice stolicy krainy kwitnącej pyry, co by turystom miasto to piękne pokazać... :-D
podobam sie sobie na tym czarno-białym zdjeciu Guni (ale normalnioe nie wyglądam tak groźnie..?)
pe.es.
heh ja też mam manie poprawiania błędów stylistyczno-językowo-ortograficznychot, takie zboczenie małe
come to the dark side (we have cookies)