Poznań - surowe, mroczne może ktoś zna?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kasprzak
    Bywalec
    • 2008
    • 189

Podobnie podchodzę do tematu sesji modelek jako temat indywidualny, intymny. Ale nie mam dużego doświadczenia w sesjach z wizażem, więc dla mnie każda okazja jest dobra do poćwiczenia, szczególnie setupów w błyskaniu itd. Ale również proponowałbym jakąś popołudniową sesję w klubie (tak, żeby przed imprezą skończyć). Zacząłbym od czegoś takiego. Można też połączyć, że kto chce to wpadnie na pogaduchy do danego klubu, na piwo, a reszta będzie pstrykać.

PS. Jeszcze tylko tak technicznie... "jestem w stanie zorganizowac..." Kosztowo bierzesz to na siebie, czy jak?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

Jak wyjdzie po 5-10 zika na łebka to też nie będzie płaczu. W końcu czego się nie robi dla CB

Komentarz

• mateuszkaratysz
        Początki nałogu
        • 2009
        • 330

PS. Jeszcze tylko tak technicznie... "jestem w stanie zorganizowac..." Kosztowo bierzesz to na siebie, czy jak?

cała sesja (tj. 2 miski, 2 wizażystki, fryzjerka, menago, który udostępnił cały Alcatraz) odbyła się w zamian za zdjęcia

na podobnych zasadach jestem w stanie wynegocjować sesje w innych klubach, które potem dostaną te zdjęcia na swoje www - tak jak i reszta składu.

kartą przetargową w większości przypadków jest znana modelka i duża ilość zdjęć dla każdej ze stron...generalnie takie sesje dają osobom, które się dopiero uczą więcej dobrego...między innymi przez skumulowanie w jednym miejscu dużej ilości sprzętu oświetleniowego czy wspomnianych setupach...

...ja o intymności podczas sesji nie słyszałem...zawsze szwęda się wizaż, który co chwile cos poprawia, obok stoi trzymacz blyndy a w tle przemykają pracownicy klubu/firmy etc. etc...

ps. ci z postów nad i pod nami to jakaś konkurencja? bo nagle się uaktywnił Wrocław,Szczecin....xD jakieś współzawodnictwo między miastami, kto ma fajniejszą ekipę czy co?
        Ostatnio edytowany przez mateuszkaratysz; 26061.

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

Nie sugeruj się tym kto co ma wpisane w profil, bo ja od 3 lat jestem ciałem i duszą w Poznaniu i jakoś mam lenia, żeby zmienić

Komentarz

• 2bowler4
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 31

uważam, że pomysł Mateusza jest świetny, a znając termin wcześniej, może udałoby się ściągnąć wizażystkę jeszcze jedną do pomocy.
            Trzymam kciuki, że uda się to zorganizować.

Komentarz

• zaitsev
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1660

Jestem za! Ale raczej w formie spotkania przy piwku (z jakąś zaplanowaną tematyką, żeby miało to ręce i nogi).

Komentarz

• madc0w
                Początki nałogu
                • 2009
                • 370

Zamieszczone przez zaitsev Zobacz wpis
                Jestem za! Ale raczej w formie spotkania przy piwku (z jakąś zaplanowaną tematyką, żeby miało to ręce i nogi).
                Zaitsev Ty to tylko przy piwku byś się spotykał
                weź slacka ^^
                W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Zamieszczone przez madc0w Zobacz wpis
                  weź slacka ^^
                  Ma slacka? Ja chcę na slacka!

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

a co to jest slack??
                    poza tym popieram.
                    w sensie spotkanie w luźniejszej atmosferze - przynajmniej na początek. a potem warsztaty w podgrupach - tak jak opisał mateusz.
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• lok
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 146

A może spotkać się przy piwie i omówić wszystko.

Komentarz

• Czapa
                        Bywalec
                        • 2010
                        • 179

Zamieszczone przez lok Zobacz wpis
                        A może spotkać się przy piwie i omówić wszystko.
                        Lubię to !

ja osobiście jestem cały czas za warsztatem nad obróbką, ale kusi mnie nad tym co mówi Mateusz, czekam na dalsze pomysły - na chwile obecną jestem za
                        ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Komentarz

• zaitsev
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1660

Zamieszczone przez madc0w Zobacz wpis
                          Ja nie piję. Chodziło o formę spotkania.
                          Zamieszczone przez micles Zobacz wpis
                          Ma slacka? Ja chcę na slacka!
                          Ma slacka. Wiedziałem, że Ci się spodoba. Tylko najpierw chciałem przyskillować trochę.
                          Zamieszczone przez mxw Zobacz wpis
                          a co to jest slack??

Komentarz

• Goomis
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1893

Ja tam jestem za wszelkimi spotkaniami (szkoda tylko, że nie mam czasu )
                            Chętnie się spotkam na piwko i pogaduchy + wymiana i testowanie sprzętu.
                            Ale spotkanie w takiej formie jak proponuje Mateusz też jest fajne tak na 3-4 osoby - jedna foci reszta poprawia światło podpowiada, że coś tam wygląda tak/siak potem zmiana osoby fotografującej. Chętnie bym poskillował ze sztucznym oświetleniem i modelkami.
                            Bez przesady z tą intymnością. Na profi planach jest cały sztab ludzi. Fotograf albo czasem i dwóch, ze 2-3 oświetleniowców, stylistka, makijażystka i jeszcze pewnie z 2 mudżinów od tachania wszystkiego za całą ekipą.
                            Ja jestem za, jeżeli ktoś będzie organizatorem ja się chętnie podepnę.
                            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Na profi planach na modelkę nie gapi się 5 fotografów naraz

No i na profi planach jest profi modelka

Jak już powiedziałem - organizować nie będę, bo jestem jeszcze za młody i za mało doświadczony życiowo (), a przyjdę bardzo chętnie, na cokolwiek.

Komentarz

• mateuszkaratysz
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 330

Tak jak pisałem, sesję z modelkami mogę zorganizować ja tylko do tego potrzeba jasnej deklaracji 3-6 fotografów:

1. tak jestem za
                                2. wnoszę ze sobą lampkę z tym i tym modyfikatorem
                                3. mam dużo czasu i mogę się dostosować albo mam czas tylko w te i te dni.

----------------------------------------------------------
                                Jeżeli sesja miałaby się odbyć w klubie to potrzebuje jasnej zgody, że każdy fotograf odstąpi (ustaloną przez nas liczbę zdjęć- w zależności od liczby fotografów - im więcej osób tym mniej foto na łebka) na rzecz wszystkich stron umowy - bo taką na pewno będzie trzeba spisać - ja już gotowy wzór mam

Sesja w klubie na pewno nie prędzej niż w styczniu

Dzień sesji uzależniony od właściciela klubu - jeżeli ktoś z Was ma jakieś dojścia do fajnej kawiarni etc. to DZIELIĆ SIĘ - nie będzie trzeba wyważać otwartych drzwi...
                                -------------------------------------------------------------

W grę wchodzi jeszcze sesja w plenerze - np. nocny/poranny strobing - OPCJA NAJŁATWIEJSZA W ORGANIZACJI - pewnie dałoby radę jeszcze w grudniu ale jak nie da rady to i w styczniu też można

-------------------------------------------------------------

Albo sesja w dużym wynajętym studio - wtedy trzeba by się złożyć na wynajem na jeden dzień - w dużym studio tzn. więcej niż 100m2 zmieści się około 3 stanowisk portretowych czyli 9 fotografów...wtedy jedno jest pewne to my ustalamy sobie termin sami

----------------------------------------------------
                                Albo sesja w dworku, pałacu, zamku...pewnie trzeba by odpalić właścicielom kasę za najem chyba, że poszliby na taki układ jak w przypadku klubu czyli za zdjęcia

----------------------------------------------------
                                Proponuje na początku ustalić wspólnie gdzie robimy te zdjęcia

Komentarz

Pracuję...
                                X