Strona 290 z 302 PierwszyPierwszy ... 190240280288289290291292300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 891 do 2 900 z 3013

Wątek: Poznań - surowe, mroczne może ktoś zna?

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lok Zobacz posta
    A może spotkać się przy piwie i omówić wszystko.
    Lubię to !

ja osobiście jestem cały czas za warsztatem nad obróbką, ale kusi mnie nad tym co mówi Mateusz, czekam na dalsze pomysły - na chwile obecną jestem za
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    Zaitsev Ty to tylko przy piwku byś się spotykał
    Ja nie piję. Chodziło o formę spotkania.
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ma slacka? Ja chcę na slacka!
    Ma slacka. Wiedziałem, że Ci się spodoba. Tylko najpierw chciałem przyskillować trochę.
    Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    a co to jest slack??
    http://www.youtube.com/watch?v=HDTwQGEeGZc

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja tam jestem za wszelkimi spotkaniami (szkoda tylko, że nie mam czasu )
    Chętnie się spotkam na piwko i pogaduchy + wymiana i testowanie sprzętu.
    Ale spotkanie w takiej formie jak proponuje Mateusz też jest fajne tak na 3-4 osoby - jedna foci reszta poprawia światło podpowiada, że coś tam wygląda tak/siak potem zmiana osoby fotografującej. Chętnie bym poskillował ze sztucznym oświetleniem i modelkami.
    Bez przesady z tą intymnością. Na profi planach jest cały sztab ludzi. Fotograf albo czasem i dwóch, ze 2-3 oświetleniowców, stylistka, makijażystka i jeszcze pewnie z 2 mudżinów od tachania wszystkiego za całą ekipą.
    Ja jestem za, jeżeli ktoś będzie organizatorem ja się chętnie podepnę.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na profi planach na modelkę nie gapi się 5 fotografów naraz

No i na profi planach jest profi modelka

Jak już powiedziałem - organizować nie będę, bo jestem jeszcze za młody i za mało doświadczony życiowo (), a przyjdę bardzo chętnie, na cokolwiek.

Domyślnie

Tak jak pisałem, sesję z modelkami mogę zorganizować ja tylko do tego potrzeba jasnej deklaracji 3-6 fotografów:

1. tak jestem za
    2. wnoszę ze sobą lampkę z tym i tym modyfikatorem
    3. mam dużo czasu i mogę się dostosować albo mam czas tylko w te i te dni.

----------------------------------------------------------
    Jeżeli sesja miałaby się odbyć w klubie to potrzebuje jasnej zgody, że każdy fotograf odstąpi (ustaloną przez nas liczbę zdjęć- w zależności od liczby fotografów - im więcej osób tym mniej foto na łebka) na rzecz wszystkich stron umowy - bo taką na pewno będzie trzeba spisać - ja już gotowy wzór mam

Sesja w klubie na pewno nie prędzej niż w styczniu

Dzień sesji uzależniony od właściciela klubu - jeżeli ktoś z Was ma jakieś dojścia do fajnej kawiarni etc. to DZIELIĆ SIĘ - nie będzie trzeba wyważać otwartych drzwi...
    -------------------------------------------------------------

W grę wchodzi jeszcze sesja w plenerze - np. nocny/poranny strobing - OPCJA NAJŁATWIEJSZA W ORGANIZACJI - pewnie dałoby radę jeszcze w grudniu ale jak nie da rady to i w styczniu też można

-------------------------------------------------------------

Albo sesja w dużym wynajętym studio - wtedy trzeba by się złożyć na wynajem na jeden dzień - w dużym studio tzn. więcej niż 100m2 zmieści się około 3 stanowisk portretowych czyli 9 fotografów...wtedy jedno jest pewne to my ustalamy sobie termin sami

----------------------------------------------------
    Albo sesja w dworku, pałacu, zamku...pewnie trzeba by odpalić właścicielom kasę za najem chyba, że poszliby na taki układ jak w przypadku klubu czyli za zdjęcia

----------------------------------------------------
    Proponuje na początku ustalić wspólnie gdzie robimy te zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja jestem za klubem w lutym, jak obronię inżynierkę i będę miał czas.
    Co do sesji zimowej w plenerze to ok, ale najlepiej jak będzie biało i będzie śnieg prószył. Wtedy za dani myślę gdzieś poza miastem a wieczorkiem nawet w centrum czy coś.
    Za wynajmem jakiegoś dużego studia nie jestem...
    Tak więc jestem za wnoszę 580EXII może z softem 60x90 jak już kupię, może jeszcze jakaś yongnuo bo chodzi mi po głowie zakup na manuala taniej lampy.
    Mogę też pożyczyć komuś jedną z 5DII.
    Ogólnie nie mam czasu ale jeżeli coś fajnego się będzie kroić to postaram się go znaleźć Najlepiej w weekend.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

+1 580exII z kompletem wyzwalaczy yongnuo (goomis też takie ma, więc można robić na 2 foto na 2 lampy, chyba że znajdzie się jeszcze ktoś, albo lampa na fotocelę)

+softbox 60x90 i statyw

Dopiero zaczyna Awatar 2bowler4
    Miasto
    poznan

Domyślnie

to jeszcze czterysetka II niestety bez wyzwalaczy, za to z laitsferem:smile: i blenda 60x90 plus auto, w zasadzie każdy weekend i pn-pt po 19

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

2x yongnuo 460II
    1x sunpak 42Z
    3x modyfikatory ze statywami + blenda

Domyślnie

tej, tylko piszcie gdzie żebym wiedział co załatwiać...

Strona 290 z 302 PierwszyPierwszy ... 190240280288289290291292300 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów