O istnieniu Google Mapsów to ja też wiem, i chętnie bym ci pomógł, jakbym tylko był w stanie. Srsly.
O istnieniu Google Mapsów to ja też wiem, i chętnie bym ci pomógł, jakbym tylko był w stanie. Srsly.
SpokoMyślałem, że tak bardziej konkretnie nie jesteś w stanie podać
![]()
Może jutro zaryzykuję i pojadę, chociaż z drugiej strony lepiej dowiedzieć się konkretnie co i jak, bo takie smęcenie po ciemku nie ma sensu :P
Pozdrawiam
Paweł Kasprzak
Ale przecież jutro = za 5h musiałbyś wyjechać, żeby być jeszcze w nocy ale już z łuną od słońca. Wyśpij się i pojedź kiedy indziej![]()
Kurde jak byłem ostatnio to zapomniałem zaznaczyć współrzędnych w aplikacji...
... Ale udało mi się znaleźć
Jako, że chyba nie do końca ogarniam dodawanie znaczników itd. na google maps to wytłumaczę obrazkowo
Dane dla GPS: 52.247431, 16.898409
Tu link do trasy (punkt się lekko przesunął z miejsca gdzie go zaznaczyłem):
http://g.co/maps/wpxu4
A tu moje "piktogramy" :P
Przy kościele teraz wybudowali jakieś rondo czy coś, w każdym razie jak tam dotrzesz to znaczy, że za daleko
Możesz jechać na światłach w prawo (zakładając, że jedziesz od Mosiny a nie z drugiej strony, a i wtedy wcale do Rogalina nie dojeżdżasz) Ale jak pojedziesz na światłach to przejeżdżając "Drogą B" mijasz zakaz wjazdu z tabliczką "teren prywatny". Nie wiem do jakiego terenu się to odnosi ale bezpieczniej jest jechać Drogą A gdzie nic takiego nie ma
W punkcie prawidłowy Cel są takie betonowe dziurawe płyty i zjazd w dół i to jest droga którą dalej jedziesz. (jak w google maps weźmiesz sobie tego żółtego ludka to są w tym punkcie jakieś foty z panoramio i widać mniej więcej jak to wygląda)
A potem jak daleko dojedziesz tą drogą to już od Ciebie zależy.
Możesz zaparkować jak zaczynają się drzewa nad ścieżką, albo możesz jechać dalej i da się przejechać bardziej "w głąb" jednak jest taki jeden punkt mocno obniżony i potem przejazd przez strumyk i zależy jakie masz autoJak nisko zawieszone lub długie to łatwo się tam powiesić. Najbezpieczniej by było terenówką czy SUVem
Nam się udało przejechać Jettą sedan ale coś tam skrzypiało i tarło i mina pary była nietęga (ich auto
) ale jak już ten punkt pokonasz to masz lekko dziką drogę przez chaszcze i możesz jechać gdzie Ci się podoba
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S.
żeby była jasność. To jest trasa nie do przypałacowych ogrodów, czyli tej grzecznej i turystycznej części Rogalina tylko do terenów zalewowych Warty, gdzie też rosną dęby itd.
Można tam podobno jakoś dojść od pałacu ale ja nie wiem jak.
Jak chcesz dojechać do pałacu to w google maps jak wpiszesz Rogalin to Ci pokaże: "Czy chodziło Ci o: Pałac w Rogalinie" czy jakoś tak i tam dojedziesz bez problemu.
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 27-11-2011 o 13:03 Powód: Automerged Doublepost
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
micles, oczywiście, że byłem dzisiaj![]()
Goomis, ogromne dzięki za rozjaśnienie tematu
Nie było mgły, trochę mżawki było na początku o 6:30, ale ogólnie spoko. Faktycznie, dookoła pałacyku nie ma nic - tzn. są, ale szukałem długo odpowiedniego miejsca i średnio się to nadawało, bo może i fajne są dęby za ogrodami przy pałacyku, ale ich tło psuje klimat i jest zbyt nawalone innymi roślinnościami/drzewami etc. No i po dzisiejszym stwierdzam musi być pogoda, a najlepiej mgła - wtedy wyciągniemy klimat z tego miejsca, ale co przejażdżkę sobie zrobiłem to moje![]()
Pozdrawiam
Paweł Kasprzak
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Było fajnie, nie marudź![]()
micles chcesz ta miejscówkę jeszcze? mam fajną w Mosinie
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Już chyba styknie - załatwiliśmy, ale w Bydgoszczy. Wszyscy się zgodzili (właściciel, zespół, bez3manki), więc kręcimy tam. Dzięki!
Ostatnio edytowane przez micles ; 28-11-2011 o 03:10
Co byście powiedzieli na wspólne warsztaty fotograficzne?
W formie jedno/dwudniowej sesji w plenerze i/lub studio i/lub klubie.
Można by się spotkać,
pogadać o fotografii,
wymienić doświadczenia,
porobić trochę sesji zacnym modelkom,
potestować różne sprzęty foto
generalnie oderwać się od codziennej fuchy i utartych manier...