dopisuje sie tylko kto mnie zgarnie? mam nadzieje , ze w sobote nie bedzie padacchetnie sie czegoś naucze
![]()
dopisuje sie tylko kto mnie zgarnie? mam nadzieje , ze w sobote nie bedzie padacchetnie sie czegoś naucze
![]()
pozdro.,
m.
to był zasadniczo fort IV (koło elektrociepłowni karolin) - jak podają niektóre źródła miała tamtędy przechodzić autostrada berlin-moskwa, więc podobno w latach sześćdziesiątych został wysadzony.
niemniej jednak ja tam żadnych śladów wysadzania nie widziałem.
które konkretnie (gdzie?) schrony na dębinie miałeś na myśli?
pozdro.,
m.
Forty i schrony owszem są fajne ale na dłuższą metę to się niczym nie różnią. Poza tym są surowe aż do granic przyzwoitości :P. Ja bym chętnie obfotografował jakiś zapuszczony dwór lub pałac. Podobno w Wielkopolsce trochę ich jest ...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://www.skyscrapercity.com/showth...100&highlight=
Ostatnio edytowane przez sharky_88 ; 30-03-2010 o 01:20 Powód: Automerged Doublepost
Be kind to those less fortune....
no, ekchm, ten tego, taki był generalnie zamysł projektantów
są trzy typy i koniec, reszta różni się szczegółami znanymi specjalistom.
jedynie dziś różnią się tym, co najważniejsze, tj. stopniem zachowania i dostępnością. a foty robi się teraz, gdy jeszcze coś widać. za tydzień dwa wiosna - jak krzaki i drzewa wypuszczą liście, to będzie po zawodach.
plener pałacykowy jest przecież - tydzień po świętach.
@Cichy: widziałem właśnie jakiś plener ślubny z tego pałacyku.
pozdro.,
m.
Zapewne chodzi o bunkry w lasku dębińskim niedaleko Aquanetu.
Jeśli chodzi o forty, to może się wybierzemy na eksplorację do jakiegoś całego, chociażby 1a albo jakiegoś innego... ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
no właśnie wszystko jest dość skutecznie rozwalone, ale wyraźnych śladów wysadzania nie ma (typu odwierty, zniszczenia powierzchniowe itp.). nawet historycy mają podzielone zdania.
ok, nie ma sprawy.
a jak wygląda obecnie Ia? ZTCW fosy zalane wodą, w środku nie byłem.
po tych kilku wypadach inwentaryzacyjnych mam innego faworyta, ale to już chyba bardziej na prv.
pozdro.,
m.