Pokaż wyniki od 1 do 10 z 314

Wątek: Sigma 30/1.4 czy Canon 28/1.8 - co wybrać?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Lepszym do czego ? (nie myśl, że się czepiam)Każdy ma inny priorytet. Dla mnie priorytetem jest celny i powtarzalny autofocus.
    No widzisz, dla mnie ważniejszy jest obraz który obiektyw generuje - C 28 1.8 przegrał z kretesem z Sigmą 24 1.8 w moich oczach. AF jest sprawą drugorzędną dla mnie.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    No widzisz, dla mnie ważniejszy jest obraz który obiektyw generuje [...] AF jest sprawą drugorzędną dla mnie.
    A jak ma sie to do Twojego podpisu w stopce?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    A jak ma sie to do Twojego podpisu w stopce?
    Ma się bardzo dobrze Dla mnie ważny jest obraz całościowo: bokeh, kolory (tak zwana "plastyka"). Ostrość jest ważna, ale bez przesady.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    No widzisz, dla mnie ważniejszy jest obraz który obiektyw generuje - C 28 1.8 przegrał z kretesem z Sigmą 24 1.8 w moich oczach. AF jest sprawą drugorzędną dla mnie.
    A dla mnie porownujac obrazy tych dwoch szkiel to przepasci zadnej nie ma. Roznica jest w moim mniemaniu nie wystarczajaca, aby byla warta takiej loterii z AFem. Masz troche lepszy obraz kosztem braku w ogole niektorych ujec ze wzgledu na AF.

Tez dlugo prowadzilem porownania, ogladalem fotki z oby dwoch etc zanim kupilem C28 1.8. W tej chwili postapil bym tak samo, zwlaszcza po zobaczeniu tego co moze wyrabiac AF owej sigmy u znajomej na 40D.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale zgadzam sie, ze jezeli AF dla Ciebie malo wazny to dobry wybor (dobrze, ze wazniejsza nie jest jakosc wykonania oslony ).
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 19-03-2010 o 09:49 Powód: Automerged Doublepost
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów