Pokaż wyniki od 1 do 10 z 314

Wątek: Sigma 30/1.4 czy Canon 28/1.8 - co wybrać?

Widok wątkowy

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Co do sampla kolegi to powiem tyle, ze 100% crop tak naprawde na nie wiele sie zda, bo kto z nas wywoluje fotki w wielkosciach odpowiadajacych 100 % rozmiarom matrycy, albo kto pokazuje je w tej formie komukolwiek, nie mowiac juz o tym, ze obrobka pokroju wyostrzania przy wolaniu z RAWa to teraz prawie standrad. Tutaj wkraczamy powoli w sfere ogladania 100% cropow tablic testowych. Ja dziekuje.
    Nie wiem o co Ci chodzi, po co pokazywać sampla po Unsharpen Masku na 60%, specjalnie jest tutaj na 1.8 przy standardowych ustawieniach - czyli wiadomo, że można z tego jeszcze trochę wycisnąć, chodziło o pokazanie właśnie "surowej" wersji, czyli czego można się spodziewać w standardzie na pełnej dziurze. Wiadomo, że po przymknięciu do 2, czy lepiej 2.2 jest już zdecydowanie lepiej, ale chyba warto znać też sytuacje brzegowe. Z Sigmy widziałem sample ostre od 1.4, jednak szkło systemowe i możliwość używania na FF było dla mnie ważniejsze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Misiek87 Zobacz posta
    A teraz pytanie za sto punktow - gdzie mozna kupic Canona 28 1.8? Albo przetestowac Sigme 30 1.4? Interesuja mnie takie miasta jak Poznan i Wrocek .

Moje ukochane miasto - Wroclaw . Widze, ze spacerujesz po bulwarze. Niedlugo pazdziernik i powrot na studia
    We Wrocławiu masz na Odrzańskiej Sigma Pro Centrum, jest też sklepik w Arkadach. Sigma ostatnio przynajmniej była, Canon kiedyś na półce używanych, ostatnio nie widziałem. Co do bulwaru to tak, świetne miejsce
    Ostatnio edytowane przez christof ; 05-08-2009 o 10:25 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów