A teraz pytanie za sto punktow - gdzie mozna kupic Canona 28 1.8?Albo przetestowac Sigme 30 1.4?
Interesuja mnie takie miasta jak Poznan i Wrocek
.
Moje ukochane miasto - Wroclaw. Widze, ze spacerujesz po bulwarze. Niedlugo pazdziernik i powrot na studia
![]()
Sigme w którymś ze sklepów ...mi 30 1.4 jak i 50 1.4 nie trafiał z 50D ...pare sztuk
http://www.sigma-procentrum.pl/
ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,
No moze sie uda z tym cyfrowe.pl. A jak nie to chyba kupie 70-200 f4 i do tego 50 1.8 i bede zyl jakos...
Nie wiem o co Ci chodzi, po co pokazywać sampla po Unsharpen Masku na 60%, specjalnie jest tutaj na 1.8 przy standardowych ustawieniach - czyli wiadomo, że można z tego jeszcze trochę wycisnąć, chodziło o pokazanie właśnie "surowej" wersji, czyli czego można się spodziewać w standardzie na pełnej dziurze. Wiadomo, że po przymknięciu do 2, czy lepiej 2.2 jest już zdecydowanie lepiej, ale chyba warto znać też sytuacje brzegowe. Z Sigmy widziałem sample ostre od 1.4, jednak szkło systemowe i możliwość używania na FF było dla mnie ważniejsze.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
We Wrocławiu masz na Odrzańskiej Sigma Pro Centrum, jest też sklepik w Arkadach. Sigma ostatnio przynajmniej była, Canon kiedyś na półce używanych, ostatnio nie widziałem. Co do bulwaru to tak, świetne miejsce![]()
Ostatnio edytowane przez christof ; 05-08-2009 o 10:25 Powód: Automerged Doublepost
Chodzilo mi np o to, ze 100% powiekszenie w zasadzie po za suchym faktem nic nam nie daje. Fotki wywolujemy i prezentujemy na monitorze w takich pomniejszeniach, ze 100% crop ma sie do tego nijak. Ja podchodze do sprawy praktycznie, a nie testowo, bo crop 100% ma wlasnie charakter tylko i wylacznie testowy dla ponad 90% ludzi na tym forum.
Co do poprawiania sie jakosci na 2.0/2.2 to wlasnie to sklania mnie do zakupu tego szkielka, nie mowiac juz o tym, ze 1.8 jest dla mnie akceptowalne.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Może będzie to lekki offtop (a może i nie), ale może ktoś coś powiedzieć o tym serwisie Sigmy w Gdyni? Czy po wysłaniu (w moim przypadku zawiezieniu) do nich sprzętu można być pewnym dobrej pracy AFu? Miał ktoś jakieś przygody po kalibracji?
Niestety dostepnosc Canona 28 fatalna... Megamedia - 3-5 tygodni :/...
Moze ktos pomoze?![]()
Ostatnio edytowane przez Misiek87 ; 05-08-2009 o 19:50