Pokaż wyniki od 1 do 10 z 314

Wątek: Sigma 30/1.4 czy Canon 28/1.8 - co wybrać?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focs Zobacz posta
    No temu nie da sie zaprzeczyc, ja tylko chce powiedziec ze jak sie juz "upoluje" np taka sigme co trafia w punkt to sie okazuje ze jak najbardziej byla warta "polowania". A to czy ktos ma czas, czy ma checi, czy co tam jeszcze to juz indywidualna sprawa i nie mozna generalizowac i ironizowac. Chcesz miec jakosc musisz sie naszukac, w prawdzie w Canonie z niezawodnoscia lepiej ale optycznie ciut gorzej, wiec tez cos.
    Wlasnie, "ciut" gorzej i szczerze mowiac ja tego ciut nie zauwazam, przynajmniej na pondstawie fot w galeriach, bo tylko takie mam pole porownawcze.

Natomiast, nawet jesli 28 1.8 jest ciut gorsze optycznie, to wynagradza to zapewne lepsza praca AFa, zwlaszcza w mniej kontrastowych i ciemniejszych sceneriach, a takie przeznaczenie u mnie w duzej mierze bedzie mialo owe szklo.

Prawie bym zapomnial, ze 30-tka Sigmowska ma znacznie wieksza beczke i jesli ktos to kupuje dla portretu to ma ogromne znaczenie. Ponadto przedmiotowa Sigma ma rowniez znacznie bardziej zauwazalna winiete i po mimo, ze czasem ten efekt jest porzadany to wolalbym sam programowo decydowac czy ma wystepowac czy tez nie.

Misiek87, zycze powodzenia, bynajmniej to stwierdzenie nie ma juz ironicznego charakteru.

PS
    A co do ironii, to faktycznie, troche za daleko sie zapedzilem.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 31-07-2009 o 23:05
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów