Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 314

Wątek: Sigma 30/1.4 czy Canon 28/1.8 - co wybrać?

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Skad takie różnice? Komu wierzyć?
    Biorąc pod uwagę legendarną już kontrolę jakości w sigmie to możesz wierzyć w oba testy

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    I tu też trzeba trafić na dobry, myślałem, że takie rzeczy to tylko w Sigmie...
    Body to właśnie 30D. Z tego co piszesz na 1.8 odpada, szkoda :/
    Zaletą Sigmy w Polsce jest bardzo dobry bezproblemowy serwis i bardzo długa gwarancja. Miałem 2x Sigmę 30mm z wypożyczalni i napewno kupię kiedyś to szkło.
    Ostatnio edytowane przez remol71 ; 24-11-2008 o 18:51 Powód: ort

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Mam Canona 28 1.8 . Fakt-portret na 1.8 wychodzi troche "miękko".Przymknięty już jest OK,a od 2.8 żyletka.AF bardzo pewny.Winietowania nie zauważyłem...
    Jak będę zmieniał to pewnie na 35 1.4L bo nic innego nie ma...
    Amator martwi się o sprzęt, Profesjonalista o kasę, a Mistrz o światło...
    Mariusz Łanucha
    Moje zdjęcia ślubne, fotografia ślubna.

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Osobisice każdemu polecam ta Sigme. Najwazniejsze to wybrac dobry model. Szkło jest kapitalne. Zdecydowanie używalne juz od F/1.4. Mozna przyczepic sie do AF ale cała reszta to wynagradza.
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czyli w teorii może być sklep w którym są trzy Sigmy, wybierzemy najlepsza, ale to i tak jeszcze nie tak dobrą jaką moglibyśmy dostać w innym sklepie :P Nie jestem maniakiem fotografowania tablic, ale rozumiem, że jest to w miarę zauważalne w sklepie, jakbym miał pójść i przebierać.
    Jest ktoś może chętny do wstawienia zdjęcia z Canona na 1.8 (widziałem już parę w wątku o nim i bokeh, ale może jeszcze coś?)
    Jeszcze pytanie - nie jestem w stanie sprawdzić (wiem, że mogę użyć DOF kalkulatora), bo nie mam szkła ani 1.4 ani 1.8, ale jaka jest pomiędzy tymi przesłonami różnica w praktyce właśnie na tych ogniskowych rzędu 30mm.
    Dzięki!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    ale jaka jest pomiędzy tymi przesłonami różnica w praktyce właśnie na tych ogniskowych rzędu 30mm.
    Dzięki!
    http://www.dofmaster.com/dofjs.html

jak będę miał chwilę czasu to poszukam sampli na f1.8

Dopiero zaczyna Awatar mi_b

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    czegos tu nie rozumiem...
    na fotopolis sigma 28 ma identyczną rozdzielczosc jak sigma 30 (na pełnej dziurze wypada nawet minimalnie lepiej w rogach!)

tymczasam na optycznych Sigma 28 zostala totalnie zjechana i testy pokazuja dramatycznie niska rozdzielczosc:
    http://www.optyczne.pl/4.4-Test_obie...ć_obrazu.html

"Jeśli mamy być szczerzy jakość obrazów uzyskiwanych dla przesłon poniżej f/4.0 jest zła, a dla zakresu 1.8-2.2 wręcz żenująco niska."

Skad takie różnice? Komu wierzyć?
    Fotopolis testuje obiektywy na wyostrzanych JPEGach, optyczni na teoretycznie niewyostrzanych RAWach...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam.
    Mam sigmę i nie mogę powiedzieć nic złego na jej temat. Autofocus petarda , wszak to HSM. Cichy , szybki i celny. Jeżeli występuja kłopoty z autofocusem sigma kalibruje za darmo.
    Pare fotek tu
    http://picasaweb.google.pl/owczarekk...ki/Sigma30f14#
    Na dodatek osłona przeciwsłoneczna oraz etui gratis.
    Wspomnieć trzeba też o trzyletniej gwarancji z możliwością przedłużenia o kolejne dwa.
    Pozdro.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja wlasnie mam taki problem, stoje przed wyborem do C450D , sigme301.4 nowy model czy canon281.8 dos stary do analogow. cena podobna (canon troche drozszy z wypos.)
    Czy ktos uzywal z C450D ???

pozdr

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

A czym rózni sie robienie zdjęć tymi szkłami na 450D od używania ich na 10/20/30/40D 300/350/400D????? niczym wiec masz konkretne przykłady dla innych puszek to z Twoja będzie podobnie.

Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów