"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
A dla mnie porownujac obrazy tych dwoch szkiel to przepasci zadnej nie ma. Roznica jest w moim mniemaniu nie wystarczajaca, aby byla warta takiej loterii z AFem. Masz troche lepszy obraz kosztem braku w ogole niektorych ujec ze wzgledu na AF.
Tez dlugo prowadzilem porownania, ogladalem fotki z oby dwoch etc zanim kupilem C28 1.8. W tej chwili postapil bym tak samo, zwlaszcza po zobaczeniu tego co moze wyrabiac AF owej sigmy u znajomej na 40D.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ale zgadzam sie, ze jezeli AF dla Ciebie malo wazny to dobry wybor (dobrze, ze wazniejsza nie jest jakosc wykonania oslony ).
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 19-03-2010 o 09:49 Powód: Automerged Doublepost
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Jak potrzebuję pewnego i szybkiego AF'a to biorę 17-55. Sigmy używam wtedy, gdy AF mogę sobie wyłączyć.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Porownanie jest tutaj w tym temacie do konkretnie 30 1.4, a akurat on dobra slawa co do AF sie nie cieszy.
Co do C28 1.8 to chyba jestem jakims szczesciarzem, bo pojechalem i pierwszy egzemplarz przetestowany na sprzedawcy byl bdb.
Wiesz, co ja mysle podobnie do Ciebie poniekad czyli zalezy komu na czym zalezy, tylko z drugiej strony dlaczego ktos ma dawac tyle samo kasy, o ile nie wiecej za zamiennik, w ktorym AF jest srednio uzywalny, mogli zrobic manuala kilka stowek tanszego.
Wcześniej pisałem o 24 1.8, natomiast 30 1.4 miałem na aparacie dwa razy w sklepie i nie zauważyłem wtedy problemów z AF'em, ale to była dość krótka, więc nie będę bronił jej Rejtanem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dość krótka zabawa miało być
Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 19-03-2010 o 11:04 Powód: Automerged Doublepost