Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Kabel synchronizacyjny Canon Off-Camera Shoe Cord 2 vs. OC-E3

palermo
    Guest

Domyślnie Kabel synchronizacyjny Canon Off-Camera Shoe Cord 2 vs. OC-E3

Canon Shoe Cord 2 - wiadomo co to jest. Ostatnio znalazlem w sieci Canon OC-E3 Off Camera Shoe Cord 3 - jak sie domyslalm jest to ten sam kabel po modyfikacjach? -Ma ktos wiecej informacji - czym rozni sie od poprzednika i czy EOS 30D + 580EX z tym kablem dziala ?

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja sie dolacze posrednio do pytania - przerabial ktos kwestie kabelkow od innych producentow niz kanon? Z tego co widzialem troche sobie licza panowie z kanona za ten sprzet, a moze nie widac roznicy?
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kwestia stopki - inni producenci aparatów mają inne wyprowadzenia pinów sterujących automatyką i nawet jakby miały takie kable, to po prostu nie będą one pasować.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nic to, myslalem jedynie ze skoro oprocz kanona jest pare filrm produkujacych lampy blyskowe wspolpracujace z kanonami, korzystajace z pelni dobrodziejstw jego specyficznej stopki - chocby metz, sigma czy tumax - to moze ktos pokusil sie o wyprodukowanie takiego kabelka... Wydawalo mi sie ze tu stopien skomplikowania jest mniejszy niz przy lampie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaicev Zobacz posta
    Nic to, myslalem jedynie ze skoro oprocz kanona jest pare filrm produkujacych lampy blyskowe wspolpracujace z kanonami, korzystajace z pelni dobrodziejstw jego specyficznej stopki - chocby metz, sigma czy tumax - to moze ktos pokusil sie o wyprodukowanie takiego kabelka... Wydawalo mi sie ze tu stopien skomplikowania jest mniejszy niz przy lampie
    Bo jest mniejszy. Ale chyba żadna firma niezależna nie robi takich kabli. Przynajmniej ja takowych nie znam.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Domyślnie

hm... czyli w sumie zrobienie takiego kabla powinno byc proste tylko stopka 5 pinow ai sanki takie i reszta to tylko kabel? czy jeszcz ejest tam jakaś elektronika... czy przedłużenie sanek o taki kabel jak myśle dało by e-ttl na wysięgniku?
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Powinno wystarczyć. Tak mi się wydaje.

Domyślnie

no tak, ale gdyby to bylo takie proste to myslicie, ze nie byloby juz sporo propozycji "made in china" ? a moze sa, a ja o czyms nie wiem ? nie ukrywam, ze przydlaby sie taki kabelek 3-5 metrow z przeniesieniem e-ttl'a
    5D markII | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Sekonic 358 | Pixel King i reszta chińszczyzny

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi by sie przydal nawet 2-3 m A z tego co sie orientuje ten oryginalny jest jakos strasznie krotki :/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów