Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Canon 400D shuviego

Mieszany widok

Domyślnie Canon 400D shuviego

Witam was wszystkich. Mam pytanko do was. Otoz mam od kilku dni canonka i wybralem sie do francji na tournee.Jest zajefajnie, tylko niewzialem sobie ksiazeczki od niego i mam problema jak w nim przestawic glebie ostrosci. Pozatym jest spoczek, nawet z kitowym 55-200 USM, tylko ta glebia.Prosze was o pomoc!!!!

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Głębię ostrości przestawiasz operując przysłoną (fotografowanie w trybie AV).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I nie zwiększaj przysłony powyżej 11. Większe wartości dadzą Ci większą głębię, ale stracisz trochę na ostrość i co gorsza, uwidocznią się syfy na matrycy. Będziesz miał prawdopodobnie plamki na błękitnym niebie.

Domyślnie

dzieki za podpowiedz,
    pozdro z okolic paryza

Domyślnie 400 D-Zmiana kolorow i nietylko

Witam was serdecznie ponownie.Otoz mam problema, zrobilem kilka fotek (500) i poczalem je obracac.Napotkalem sie jednak na niemila niespodzianke;otoz po obroceniu fotek pod XP; foty zalala krew,tzn staly sie czerwone i stracily jakosc!!!Przez co ,moze to byc?Czy to przez edytora faxow i foto spod XP???
    pozdrawiam i z gory dziekuje

Domyślnie

Jezusie, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest w XP, czemu nie używasz dołączonego oprogramowania?

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Weź "fabryczny" CD (dołączony do aparatu), zainstaluj oprogramowania Canon'a i jego używaj. Masz tam m.in.:
    - DPP (do formatu RAW)
    - Zoob Browser (do drobnej "zabawy" ze zdjęciami)
    - PhotoStitch (do robienia panoram)
    Jak nie chcesz fabrycznego oprogramowania, to zainstaluj sobie np. ACDSee lub inny program do obróbki zdjęć o których wiele tu pisano...
    Edytor fax-ów spod XP tak sobie się nadaje do obróbki zdjęć...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Domyślnie

dzieki za podpowiedz,problem z tym ze jestem we francji a cd niemam ze soba.
    Dzieki jeszcze raz,i zamykam watek
    pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mam jeszcze jedno pytanko;znacie jakizs zrodlo w necie do tego softa canona, bo jak juz pisalem jestem teraz w okolicach paryza i niemam cd;a chcialbym te fotki tutaj tez zostawic; dlatego pasiloby mi zassac tego sofcika,
    z gory wielki dzieks
    Ostatnio edytowane przez schuvi ; 12-08-2007 o 23:20 Powód: Automerged Doublepost

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jesli chcesz je tylko bezstresowo (czyli prawie bezstratnie) obrocic to www.irfanview.com .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów