Cytat Zamieszczone przez Kane66
no chyba ze mowisz o zoom'ie ktory daje 'przyzwoite' foty - ale chyba okreslenie 'przyzwoite' jest dosc szerokie i chyba trudno powiedziec co przez to rozumiesz - dla niektorych sigma 18-125 daje przyzwoite foty.
Zwracam honor forumowiczow. Z uwagi na to, ze poszukuje wlasnie przyzwoitego zooma, zapomnialem o stalkach, ktore faktycznie sa wiele tansze, niz te 1tys. zl. I tutaj przy zoomach, przyznajcie sami, z tego co mozna wyczytac wszystko sie zaczyna od Tamrona 28-75, ale po kropnieciu, to ten obiektyw juz nie jest taki atrakcyjny [chodzi mi o krotki koniec]. Wszystko co tansze jest z reguly negowane. Stad moje zdziwienie tym, co ludzie proponuja.
Co do przyzwoitych fot. Wlasnie te z G2 sa dla mnie przyzwoite - tam gdzie trzeba ostre, ladnie oddane kolorki, nasycenie, zadnego winietowania; aberracje, dystorsje czy wolny AF mozna obejsc albo przezyc. I co najmniej tego oczekuje po przesiadce na lustrzanke. I wierzyc mi sie nie chce, ze nie kazdy obiektyw sie nada do takich 'wygorowanych' wymagan

pzdr

ArQ