Oświecę Cię jacku pomimo tego że byleś tam jednym ze sprawiedliwszych. 85 1,4 nikkor tylko ładnie wygląda tak to jest kicha, mówie o tym że nie ma silnika, jest głośny, słaba ostrość, nie najlepszy kontrast.. Miałem oba 1,4/1,8 -1,8 daleko mu do canona nie wiem jak ostatni nius(f3,5)..ale 1,2 canona i 1,4n to dwa światy pod każdym względem. Dlatego wejdź w canona i kup sobie 85L 35L(tego winetującego) może jeszcze kilka innych przejrzysz na oczy, tu nagle masz cudowne 16-35 nie chwaląc się kupiłem w Polsce nówkę 24-70 z USA za 3600zł itd.. i uwierz mi nie ma problemów typu spadająca gumka z obiektywu i body. Też mi trudno było się przełamać(4body 14 obiektywów i kupa kasy straconej na wymiany związane z zawodem typu 70-200vr) ale dość już miałem czekania i rozpadających sie aparatów że nie wspomnę o serwisie który za każdym razem próbował zrobić mnie w konia("guma sie panu powiększyła na body-pierwsze słysze").
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
masakra, zapewne porównywalna ludzi ma d3x co 5d2..? Obawiam się że na 10 sztuk 5d2 jest jedna d3x i to nie bardzo więc znalezienie kogoś z takim body i tymi obiektywami może być nieco utrudnione