Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, ze współczesne aparaty cyfrowe, to są specjalizowane komputery, ze wszystkimi tego konsekwencjami...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, ze współczesne aparaty cyfrowe, to są specjalizowane komputery, ze wszystkimi tego konsekwencjami...
    zasadniczo tak, bo tam jest procesor i oprogramowanie dla tego procesora, ktore przetwarza wejsciowy strumien bitow i generuje strumien wyjsciowy. wiec jak najbardziej jest to komputer

ale roznica miedzy komputerem w aparacie a domowym PC jest kolosalna. Digic i jego oprogramowanie to rozwiazanie dedykowane, zaprojektowane i przetestowane do wykonywania wybranych funkcji. to nie udaje, tak jak PC, ze jest do wszystkiego, w rzeczywistosci bedac g* i tak naprawde do niczego.

w samochodach tez sa komputery, dzialajace na tej samej zasadzie co ten w aparacie - zamkniety system do realizacji okreslonych funkcji i niczego wiecej. i pod realizacje tych funkcji zoptymalizowany - a wiec prosty i niezawodny, a nie wystrojony jak odpustowy stragan czy tez MS Windows. wlasnie dzieki temu samochody jezdza a aparaty robia zdjecia
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Nikon eXtremalnie I: Kosmiczna technologia nie tylko na fotografii!

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Przeglądam forum Nikona i takie kwiatki....nie żebym był złośliwy, ale trochę mnie powaliło, żeby w Nikonie takie problemyhttp://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=89608
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    Przeglądam forum Nikona i takie kwiatki....nie żebym był złośliwy, ale trochę mnie powaliło, żeby w Nikonie takie problemyhttp://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=89608
    ja uz dawno nie wiedze w mitologiczna nieomylnosc Nikonowskiego AF. Sprzet jest bardzo dobry ale nie taki jak sie niektorym wydaje.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ja uz dawno nie wiedze w mitologiczna nieomylnosc Nikonowskiego AF. Sprzet jest bardzo dobry ale nie taki jak sie niektorym wydaje.
    ...tak, tylko pamiętamy jakie pomyje wylewano na problemy z af w 1Dmk3, a o tym problemie w N cisza po za forum N, a dla mnie ślubnego, jest to wada DYSKWALIFIKUJĄCA do zastosowań ślubnych ten system, w tym momencie! Problem pewno rozwiążą, bo występuje tylko z SB 900, ale problem jest i to poważny...
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

No wychodzi na to, że 70-200 VR jest disko coś tam

http://nikonrumors.com/2009/07/01/ni...continued.aspx

Czekamy

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A bez metafor .
    Poprawiłem.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-07-2009 o 13:30
    the silence is deafening

Tagi dla tego wątku